Neo

Başarılı
Herkese merhaba. Hatay Antakya'da deprem sonrası internet altyapısı hala oluşturulmadı ve uzun bir süre daha internet gelecek gibi görünmüyor. Alternatif olarak uydu interneti firması olan Hatnet'i bağlatmayı düşünüyorum ama uydu internetini kullananlardan genel olarak çok olumlu yorum göremedim. Aramızda Hatnet kullanıcısı varsa hız, bağlantı gücü, kopma durumu vb. durumlarını yorumlamak, fikir vermek isteyen varsa tavsiyelerini dinlemek isterim. Bağlattıktan sonra pişman olmaktan korkuyorum çünkü bağlantı kurulum ücreti maalesef biraz yüksek ve aylık abonelik ücreti de çok uygun değil.

Binbirnet diye bir şey kullanmıştım. Air Link gibi bir şey Ubuqiti veya MikroTik'in bir tane küçük anteni var, onu çatıya koyuyorlar. Mersin Anamur ilçesinde kullanmıştım. Taahhüt yok diye seçmiştim 2 aylık tatilim süresinde. Kiralık cihaz veriyorlardı, sistemi almak şart değildi. Aşırı ping yapıyor sistem. Hız konusunda problem yok ama çok gecikmeli geliyordu internet. Oyun oynamak imkansız; o dönemde çıkmış Fall Guys oynuyordum, onda bile ping giriyordu. VDSL ve ADSL'e bile şükrediyorsun, öyle bir sistem.

Superbox, Redbox ya da Magnet'e baktınız mı hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Magnet kullanıyordum hocam bağlattığımda 377 lira olarak bağlattım 12 ayda fahiş bir artış ile 1190 liraya ulaştı aylık. İnanılır gibi değil 1 yılda yüzde kaç zam yedi. Deprem bölgesinde zaten mağduriyet var biraz daha tolerans göstermek yerine resmen fırsatçılık yaptılar. Sene başında son zamı da koyunca gittim kapattırdım. Sınırsız paket kullanıyordum ama hız kesicisi vardı. Ping yapıyordu oyunlarda, gece saat 1-2 den sonra ping biraz iyileşiyordu ama yine de tatmin edici değildi. Telefon operatörüm de Telekom onu bağlıyorum arada çok fark vardı. Parasını kesinlikle hak etmiyor magnet maalesef.

Airfiber şu mantıkla çalışır: Bir yere 10 gigabit internet bağlatıyorlar, bu interneti aboneleri paylaştırıyorlar. AVM'lerdeki Türk Telekom Wi-Fi'ler gibi bu internete (özel aleti var) onunla bağlanıyorsun. Bu modeme 5.000 müşteri bağlandığında ping yapıyor tabii ki. IP sorunu olabiliyor. 5.000 kişi ile aynı IP'i paylaşıyorsun ama airfiber vericisinin dibinde oturuyorsan daha az etkilenirsin, daha fazla çeker. Hatnet'e bağlı biraz da vericiyi nereye koyduğu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bu konularda pek bilgi sahibi değilim. Hatnet gelip çatıya çanak alıcıyı bağlıyor bir de modem veriyor galiba kurulum vs. yapıyor. Ama çanak interneti nereden çekiyor bilmiyorum.

IMG_0373.webp

Sarı vericinin olduğu yer otel diye en yüksek binanın üstüne koymuşlardı kırmızı benim evim di bu kadar yakın olmasına rağmen gecikme yapıyordu. Çok sağlıklı çalıştığı söylenemez airfiberin . Ama Netflix Te 4k video açıyor. Call of Duty de 70-80 ping ile yani eh işte , YouTube felan sorunsuz . 24 mbs te hızı vardı . Birazcık çok konuştuysam pardon hocam

Siz karar verin hocam 4.5 g yoğunluğuna göre daha az olur tabii ki her cep telefonu bağlanmayacağı için alıcı vericiler olacak sadece sistemde. Bence bir deneyin hocam.

Estağfurullah hocam, bunu öğrenmem iyi oldu en azından bağlatmaya karar verirsem Hatnet'e vericininn konumunu sorarım. dediğiniz gibi bana yakınsa -hiç sanmıyorum ama- ping değerleri konusunda en azından tahmini bir şeyler oluşur kafamda. Aylardır oyun oynamıyorum zaten ping gerektiren LOL, PUBG ve Truckersmp vardı oynadığım sadece. Onlar için de 70-80 ping çok işime yarar ama dediğim gibi ilk etapta eğitim videoları sınavlar için kullanırım zaten. Fikrim değişir ilerde tekrar oyun oynamaya başlarsam diye ping konusunu merak etmiştim.

Estağfurullah hocam, bunu öğrenmem iyi oldu en azından bağlatmaya karar verirsem Hatnet'e vericininn konumunu sorarım. Dediğiniz gibi bana yakınsa -hiç sanmıyorum ama- ping değerleri konusunda en azından tahmini bir şeyler oluşur kafamda. Aylardır oyun oynamıyorum zaten ping gerektiren LoL, PUBG ve Truckers MP vardı oynadığım sadece. Onlar için de 70-80 ping çok işime yarar ama dediğim gibi ilk etapta eğitim videoları sınavlar için kullanırım zaten. Fikrim değişir ileride tekrar oyun oynamaya başlarsam diye ping konusunu merak etmiştim.

Cihaz kiralama varsa bir deneyin anten+router+MikroTik şeklinde veriyorlar. Taahhütsüz olarak. 16 Mbps 10 24 Mbps 20 şeklinde olur azıcık yanılma payı var hızlarda 24 bile zar zor yetecektir o paketi alın. Umarım memnun kalırsınız hocam ilk etapta yetecektir. YouTube Netflix'te falan iyiydi.

Kiralama bildiğim kadarıyla yok ama kullanan birini bulup denesem daha iyi olur. Ama çevremde kullanan tanıdık yok hiç. Bağlatırsam kumar olur muhtemelen iade filan alacaklarını hiç sanmam. Ramazandan önce 16 mbit için 500, 24 için 750 lira demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam, kuruluma da 5500 lira demişti. Şimdi döviz kuru vs daha da artmıştır.

Kiralama bildiğim kadarıyla yok ama kullanan birini bulup denesem daha iyi olur. Ama çevremde kullanan tanıdık yok hiç. Bağlatırsam kumar olur muhtemelen iade filan alacaklarını hiç sanmam. Ramazan'dan önce 16 Mbit için 500, 24 için 750 lira demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam, kuruluma da 5500 lira demişti. Şimdi döviz kuru vs daha da artmıştır.

Resmen soygun hocam mecburen vereceksiniz gibi duruyor maalesef. Sahibinden de ikinci el 2.500'e koymuşlar ldf5+çanak+50 metre kabloyu maalesef ki kesin özelleştirmişlerdir el mahkum onlardan almak zorundasınız.