Rehber Hava Hakimiyet Uçağı F/22 Raptor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1827
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 71
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Hocam dediğinize katılıyorum Avrupa tarafı niteliğe önem verirken asya tarafı niceliğe önem veriyor Çin ve japonya hariç.
Ellerinde para olmadıkları için. Nitelik ve Nicelik olarak da üretim kapasitesi olarak da Batı Bloku Çin ve Rusya'dan çok üstün. Çinlilerde para da var ama gene kalite olarak Batı'ya yaklaşamazlar.

O altı çizili kısım tamamen yanlış bilgi. Kobra manevrası sadece uçakta çok az miktarda yakıt varken ve silah yükü yokken yapılıyor. Fazla yakıt miktarı ve silah yüküyle yapılamıyor. Bunu yazan da muhtemelen Battlefield oyunundan görüp yazmış...

Türkçe Vikipedi gibi kaynaklardan uzak durmak lazım, aklına gelen istediğini yazıyor.

Evet doğru, işte örnek.

Bunları nereden duydunuz bilmiyorum ama Ukrayna Hava Kuvvetlerin de doğru dürüst uçak kalmadı. Uçmayı başaranlar bile düşürülüyor ki aylar önce Ukrayna'ya F-16 verelim saçmalığı başladı. Bunu da geçelim Ukrayna hava sahası Rus ordusu tarafından kontrol ediliyor. Çünkü Ruslar orada istediği yeri uçakları bombalayıp çıkıyor.
İkinci cümlenize katılıyorum ve şunu da eklemek isterim ABD'deki savunma sanayi ile Rusların ki yarışıyor diyebilirim.
Dediklerinize pek katılmıyorum. Rusya'nın hava kuvvetleri gerçekten güçlü. İsteseydi İsrail gibi toz duman edebilirdi diye düşünüyorum.
Hocam, İsrail nereden çıktı?

Rusya'nın bence savaş doktrini konusunda bir şey yok. Rusya'ya harekat yapılmamasının tek sebebi ellerinde olan nükleer füzeler tabi onların yarısı büyük ihtimalle ellerinde patlar.
Rusların, füzelerini hafife almamak lazım gerçekten çok iyiler.

Bu arada ghost of kiev yalanmış,ukrayna hükümeyi uydurmuş.

Dediklerinize pek katılmıyorum. Rusya'nın hava kuvvetleri gerçekten güçlü.
Su-34 gibi müthiş bir uçağı düzgün ekipmanı olmayan pilotlarla uçuran, güdümlü mühimmat olmadan savaş alanına gönderen Rusya o kadar da güçlü değilmiş demek ki. Savaş ekonomik güç istiyor, Rusya'da bu yok. Projelerini tamamlayamıyorlar, donanmayı giderek küçültüyorlar, zırhlı araçlarını yenileyemiyorlar. Envantere bakınca büyük kısmı Sovyetler döneminden kalan araçları görüyoruz, şimdiki Rusya ile Sovyetlerin zamanı arasında fark var.

Arkadaşlar konudan bağımsız bir şey soracağım sizce F-35 projesinen çıktık mı, yoksa çıkartıldık mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…