Selam arkadaşlar,
Hava temizleyici cihazlar hakkında hiçbir bilgim yok, bu yüzden sizden yardım almak istiyorum.

Odamda 24 saat açık ve yoğun çalışan bir bilgisayar var. Bu yüzden özellikle yaz aylarında odanın havası boğucu oluyor. Sanki oksijen azalıyor gibi hissediyorum. İlk başta tavan vantilatörü tarzı bir şey düşünüyordum ama sonra hava temizleyicilere denk geldim. Odam tam kaç metrekare bilmiyorum ama 12.000 BTU'luk klima yeterli geliyor. Ortalama bir salon büyüklüğünde diyebilirim. Yani çok küçük değil ama devasa da değil.
Araştırırken Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact modelini gördüm 3700 TL fiyatı var, ama çok kararsız kaldım. Bu cihaz ne işe yarar, gerçekten fark yaratır mı? Oksijeni artırmasa bile en azından havayı tazeler mi?

Fiyat/performans açısından tavsiye edebileceğiniz bir model var mı?
Bütçem kısıtlı değil ama gereksiz pahalı modellere de sıcak bakmıyorum.

Tavsiyeleriniz benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Purifier Pro var, reklamlarında abartıldığı gibi kaz dağları mis gibi ferah hava bekleme. Tek yaptığı odadaki havayı çevirmek ve filtreden geçirmek. Yaz aylarında odayı havalandırmadığınızda güneşin vurduğu saatler havasız kalması normal. Arabalarda da oluyor aynı şey. Bu vakitlerde işe yarıyor, sürekli hava döndüğü için esinti de katıyor.

Linklediğin ürün ve benzer boyuttakiler işe yaramaz, çok küçük motorları. Ancak kasanın yanına koyarsan kasadan gelen havayı filtreler.

Bende Xiaomi Mi Air Purifier 4 Pro var.
1747742001713.webp

Ekim 2024 ten beri kullanıyorum. Odamda sigara içtiğim için aşırı faydasını gördüm. Ha, tekrar alacak olsam Xiaomi almazdım. Çünkü birkaç ay sonra uyku modunda bile fanı ufak bir ses yapmaya başladı.

Karcher AF 50 kullanıyorum yaklaşık 5 ay oldu, yemek kokuları dahil birçok kokuyu algılayıp filtreden geçirip havayı temizliyor. Xiaomi'ye göre biraz pahalı ama öneririm.

mi Air purifier 4 Lite akıllı hava temizleyici beyaz​

Kullanıyorum. Sigara içtiğim odanın havasını çok güzel temizliyor.
Filtresi ucuz. 1200 TL. 1 sene kullanım veriliyor bence daha uzun gider.

Genelde gece modunda kullanıyorum, sesini hiç duymuyorum. Uyumadan önce açıyorum. Kullanmadan önce odada sabah uyanınca havasızlık olurdu, artık olmuyor.

Fiyatına göre iyi ve yeterli.