ALCYONEUS

Uzman
Soru çok basit havacılık sektöründe çalışmak isteyen biri için lisanslı teknisyen mi(havacılık elektrik-elektroniği ya da uçak elektrik elektroniği bölümlerinden bahsediyorum) olmak mantıklı yoksa elektronik haberleşme veya elektrik-elektronik mühendisi mi olmak mantıklı?
Şunu eklemek isterim havacılık ile ilgili bölümü okuyanlar lisanslı teknisyen olup elektriği veya elektroniği aviyonik seviyesinde görebiliyorlar ama normal elektrik elektronikte ya da elektronik haberleşmede aynı şekilde işlemiyor kariyerinizi kendiniz ilerletiyorsunuz mühendis mi şef/amir/müdür seviyesine gelir yoksa lisanslı teknisyen mi?

Elektronik mühendisiyim. Aklin varsa havacilik teknisyeni ol. Bir kac yillik birikimim olsa bu yasta isi gucu birakip o yonde sifirdan baslarim yani. Dunyanin hangi ulkesini istersen o ulkede rahat kosullarda yasarsin.

Kesinlikle bölümün kendisini okumanı tavsiye ediyorum. Zaten ekstra eğitimler işe girdiğinde olacak. O yüzden tavsiyem Havacılık ile alakalı teknik bölümleri okumandır.

Elektronik mühendisiyim. Aklin varsa havacilik teknisyeni ol. Birkaç yillik birikimim olsa bu yasta isi gucu birakip o yonde sifirdan baslarim yani. Dunyanin hangi ulkesini istersen o ulkede rahat kosullarda yasarsin.

Mühendislik okunup o yönde ilerlenemiyor mu yani illa havacılık ile ilgili bir bölüm mü okumak gerekiyor çünkü sırf paradan ve hayattan çok benim havacılığa ve elektronik sistemlere ilgim var.

Mühendislik okunup o yönde ilerlenemiyor mu yani illa havacılık ile ilgili bir bölüm mü okumak gerekiyor çünkü sırf paradan ve hayattan çok benim havacılığa ve elektronik sistemlere ilgim var.
Turkiye'de zor. Artik elini sallasan muhendise carptigi icin isyerleri o alanda daha once tecrubesi olmayan birini kolay kolay ise almaz. Havacilik zaten cok titiz, olabilecek en en titiz sektor hala. 0 hata yapilan bir yer. Hic ibr hataya kesinlikle yer yok. O yüzden bence bunun icin once firmalarla irtibata gec. Alacagin yanıtlara gore yolunu cizersin.