CliqueDOS

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar selam, hızlıca özet geçeyim:

Geçen gün Amazon üzerinden Havit Gamenote GK50 mikrofon aldım. Vadettiği özellikler ve incelemelerindeki ses kalitesi kendi fiyat bandı için fazlasıyla rakipsiz olduğu için bu tercihi yapmıştım.

Ancak bir sorun var, cihaz 24 bit 192 kHz desteklediğini iddia ediyor ama ben 16-bit 192 kHz veya 24-bit 192 kHz seçeneklerini seçtiğimde ses ciddi olarak bozuluyor, robotik bir hale bürünüyor. 96 kHz ayarında böyle bir sorun olmuyor.

Bunun üzerine araştırdım ve ME6s modelinde de benzer sorunlar yaşayan insanlar olduğunu bazı sitelerde gördüm. Cihazın ses çipini araştırırken karşıma sürekli olarak SSS1700 çipi çıktığını gördüm, kesin olmadığı için Alibaba üzerinde Havit'in hesabını bulup ürün hakkında teknik sorular sordum. Verdiği cevap SSS1700 çipi oldu. Kişiyi araştırdığımda Havit'te satış temsilcisi olarak çalışan birisi çıkıyor.

Şimdi sıkıntı şurada, SSS1700 çipi denen naneyi araştırdığımda bu çipin 24-bit 96 kHz desteğe sahip olduğu yazıyor hatta datasheet eklerini de aşağıya ekleyeceğim.

Peki asıl kilit konu ve sormak istediğim şu: ME6s veya Havit GK50 kullanan kişilerden ve sizden bilgi almak istiyorum. Bu mikrofon cidden 192 kHz mi yoksa aslında 96 kHz mi? Yani benim mikrofon mu bozuk, yoksa bu mikrofonda sınır aslında 96 kHz mi? Kullanan kişilerden bunu denemelerini istiyorum. 192 kHz ayarına çektikten sonra mikrofonun kablosunu söküp takmalarını veya bilgisayarı kapatıp tekrar açmalarını ve sesin bozulup bozulmadığını söylemlerini istiyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Datasheet: Google Drive

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, hızlıca özet geçeyim:

Geçen gün Amazon üzerinden Havit Gamenote GK50 mikrofon aldım. Vadettiği özellikler ve incelemelerindeki ses kalitesi kendi fiyat bandı için fazlasıyla rakipsiz olduğu için bu tercihi yapmıştım.

Ancak bir sorun var, cihaz 24 bit 192 kHz desteklediğini iddia ediyor ama ben 16-bit 192 kHz veya 24-bit 192 kHz seçeneklerini seçtiğimde ses ciddi olarak bozuluyor, robotik bir hale bürünüyor. 96 kHz ayarında böyle bir sorun olmuyor.

Bunun üzerine araştırdım ve ME6s modelinde de benzer sorunlar yaşayan insanlar olduğunu bazı sitelerde gördüm. Cihazın ses çipini araştırırken karşıma sürekli olarak SSS1700 çipi çıktığını gördüm, kesin olmadığı için Alibaba üzerinde Havit'in hesabını bulup ürün hakkında teknik sorular sordum. Verdiği cevap SSS1700 çipi oldu. Kişiyi araştırdığımda Havit'te satış temsilcisi olarak çalışan birisi çıkıyor.

Şimdi sıkıntı şurada, SSS1700 çipi denen naneyi araştırdığımda bu çipin 24-bit 96 kHz desteğe sahip olduğu yazıyor hatta datasheet eklerini de aşağıya ekleyeceğim.

Peki asıl kilit konu ve sormak istediğim şu: ME6s veya Havit GK50 kullanan kişilerden ve sizden bilgi almak istiyorum. Bu mikrofon cidden 192 kHz mi yoksa aslında 96 kHz mi? Yani benim mikrofon mu bozuk, yoksa bu mikrofonda sınır aslında 96 kHz mi? Kullanan kişilerden bunu denemelerini istiyorum. 192 kHz ayarına çektikten sonra mikrofonun kablosunu söküp takmalarını veya bilgisayarı kapatıp tekrar açmalarını ve sesin bozulup bozulmadığını söylemlerini istiyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Datasheet: Google Drive
1. Mikrofonu Kontrol Et:
- Havit Gamenote GK50 mikrofonun yazılımının güncel olduğundan emin olun. Üretici web sitesinden en son güncellemeleri kontrol edin ve gerekli olanları yükleyin.

2. Ses Ayarlarını Gözden Geçir:
- Bilgisayarınızın ses ayarlarını açın.
- Mikrofonun özelliklerine gidin ve "Özellikler" sekmesine tıklayın.
- "Gelişmiş" sekmesine gidin ve ses formatını 16-bit 44.1 kHz veya 24-bit 48 kHz olarak değiştirin.
- Sesin nasıl değiştiğini kontrol edin.

3. Bağlantıları Kontrol Edin:
- Mikrofonun bağlantısının sağlam olduğundan ve kablonun hasar görmediğinden emin olun. Mümkünse farklı bir USB portu deneyin.

4. Donanım Sorunlarını Giderin:
- Mikrofonu farklı bir bilgisayara bağlayarak test edin. Eğer sorun devam ediyorsa, muhtemelen mikrofonun kendisinde bir problem vardır.
- Mikrofon üzerinde bulunan düğmeleri veya anahtarları kontrol edin. Yanlış bir ayar yapılmış olabilir.

5. Malzeme Kalitesi:
- Eğer SSS1700 çipi ile ilgili bazı kullanıcılar benzer sorunlar yaşıyorsa, çipin 192 kHz destekleme iddiası yanıltıcı olabilir. 192 kHz ayarının özünde bir sınırlama olduğunu düşünmek mantıklı olabilir.

6. Alternatif Çözüm:
- Eğer sıkıntılar devam ediyorsa ve mikrofon 192 kHz'yi desteklemiyorsa, 96 kHz ayarını kullanmayı sürdürün. Gelişmiş ses kalitesini sağlamak için ihtiyaç duyduğunuz diğer ek ekipmanları değerlendirin.

7. Destek Talebi:
- Mikrofonla ilgili tespit ettiğiniz sorunu Havit destek ekibiyle paylaşın. Almış olduğunuz ürünün kalitesini artırmak için onlara geri bildirimde bulunmak, sorunun çözümüne yönelik yardımcı olabilir.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer hala sorun devam ediyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım almak faydalı olabilir.