Benim bilgisayar başında uzun vakit geçirince boynum ve sırtım falan ağrıyor kolktuk fark eder mi acaba?
İstersen yatakta bilgisayar kullan, uzun vakit aynı şekilde durduğun her durum insana sıkıntı yaratır. Uyurken bile farklı pozisyonlara giriyoruz. Bilgisayar koltuğunun amacı poponun geldiği yerin acı verici olmaması. Kolçakların yukarı aşağı işe yaraması gibi özellikler. Dik duruyorsanız belki biraz sırtınızı belinizi postürünüzü bozmayacak şekilde desteklemesi ama sizin de buna çaba göstermeniz şart. En rahat koltukta bile yanlış oturabilirsiniz. Doğru oturuş pozisyonu için biraz kendimizi aynı pozisyonda durmaya zorlamamız lazım. Ama videodaki gibi de yapmak lazım. Yani aslında en doğru şekilde bile otursanız süresine göre o da sorun teşkil edecek. Bir sonraki duruşunuz en iyi duruşunuzdur demiş eleman.
Videoda söylenenleri Türkçeye çevirdim.
Bütün gün kambur durmak da ideal değildir. Bir sonraki duruşunuz, en iyi duruşunuzdur. Farklı şekiller arasında hareket etmek en uygunudur. Evden çalışmak yaratıcılığa izin verir. Aptalca görünmeyi umursamıyoruz. Üretken olmaya devam ederken oturmanın sayısız yolu vardır. Duruşu değiştirmek, esnemek için etkili bir yoldur. Bu, meşgulken esnekliği artırır.
Deney yapın, kıpırdayın ve bu seçenekleri keşfedin. Vücut değişimi arzu eder. Mükemmel duruş diye bir şey yoktur. Bu yüzden sık sık hareket etmeliyiz. Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının daha fazla seçeneği var. Bu duruşlar, kalçalar, dizler ve ayak bilekleri için altın değerindedir. Her gün saatlerimizi teknoloji kullanarak geçiriyoruz. Bu zamanı vücudunuz için iyi bir şekilde kullanın. Bu alışkanlık, yerleşik Batı yaşam tarzından kurtulmama yardımcı oldu. Hareketiniz ve yaşlanmanız için sorumluluk alın, bunu zarifçe yapın.
Zamanında uygun fiyata yukarı aşağı kalkan masa almıştım. Ama yeterince kullanmamak gibi bir yanlış yapıyorum maalesef.
Bu arada bende boyun fıtığı var. Çok geç kalmıştım doktora gitmeye ve halen yeterince üzerine düşmüyorum. Daha önce hafif omurga eğriliği vardı o yüzden onun azdığını düşündüm meğerse boyun fıtığıymış. Yani olay omurganız ise sakın geç kalmayın. Çünkü geri dönüşü çok zor oluyor ve bir yerden sonra muhtemelen tam olarak geri döndüremiyorsunuz ve öyle bir iyi bir kötü yaşamak zorunda kalıyorsunuz.
Özetle bu koltukları mucize omurga rahatlatıcı olarak görmemek lazım.