Hayabusa H2R'dan daha önce çıktığı için daha popüler bence. Abartılma değil sonuçta ikisi de Süper Sport sınıfına girdiği için konuşuluyor.

Düz Hayabusa da çekiş kontrol ya da çok geniş elektronik özellikler yok tamamen saf hissiyat ve tecrübe ile kullanılan bir motor ve videolardaki fotoğraflardaki gibi göründüğü şekilde küçük bir motor değil ağır ve uzun bir motor ve gerçekten tecrübe isteyen bir cihaz.

O zamanın en iyi motorlarından birisi o idi, bundan dolayı oluşturduğu bir miras var. Kocaman ve çok hızlı bir motor. Kimin aklına gelir ki (ki 1000cc bile çok abartı kabul edilir motorda)1400cc'lik güç ünitesini yarış motoruna koymak? Tabii Kawasaki'nin H2 projesiyle tahtı kırıldı ama hala sevilir.

Bugün GT-R R32-33-34 veya Mazda RX-8 en demode en yavaş arabalar olmalarına rağmen zamanındaki mirastan dolayı seviliyor. RX-8, üçgen motoruyla fark yaratırken GTR serisi gelişmiş yürür aksamıyla pistte rakipsizdi.

H2R ile sokakta gezebiliyor musun? Veya otobanda?
Birisi Pist içi kullanılıyor diğeri her yerde, otobanda en hızlısı Hayabusa.
Gezersin ki. H2 var, trafiğe çıksın diye ayna eklenmiş ve susturucu takılmış olanı.

İkisi aynı motor değil ki hocam, konu sahibi özellikle hızlarını vurgulamış, arada 100 beygir fark var diye hatırlıyorum.
H2R var H2 var. H2R pist sürümü, ayna yerine önü bastırsın diye kanatçık var, 300 beygir falan. H2 ise susturuculu ve aynalısı, 240 beygir olması lazım. H2 yola çıkabiliyor. Kağıt üstünde Hayabusa'dan da hızlı, düzgün zincir takınca 370+ km/sa hıza çıkabiliyor ama yeni bir motor olduğu için Hayabusa kadar bir mirası yok tabii ki.

H2R var H2 var. H2R pist sürümü, ayna yerine önü bastırsın diye kanatçık var, 300 beygir falan. H2 ise susturuculu ve aynalısı, 240 beygir olması lazım. H2 yola çıkabiliyor. Kağıt üstünde Hayabusa'dan da hızlı, düzgün zincir takınca 370+ km/sa hıza çıkabiliyor ama yeni bir motor olduğu için Hayabusa kadar bir mirası yok tabii ki.

Yani yine de arada çok fazla beygir farkı var, ks 400+ yapan motorun sokağa çıkabileceğini düşündüğü için öyle dedim.
H2-Hayabusa-V4S birincilik ile kapışıyor diye biliyorum, Hayabusa 363 yapıyordu galiba.

Yani yine de arada çok fazla beygir farkı var, ks 400+ yapan motorun sokağa çıkabileceğini düşündüğü için öyle dedim.
H2-Hayabusa-V4S birincilik ile kapışıyor diye biliyorum, Hayabusa 363 yapıyordu galiba.

Yeterince nüfuzunuz ve paranız varsa H2R'la sokağa çıkabilirsiniz bu arada.

Dosya Ekleri

• 1755795498067.webp
    1755795498067.webp
    145,9 KB · Görüntüleme: 26