Kitlelerin birbirinden nefret etmediği bir halka sahip Türkiye hayal ediyorum. Hemen gaza gelen, mantığıyla değil duygularıyla hareket eden, bölünüp yönetilmeye meraklı topluma sahip olmasak her şey kısa sürede halledilir.
Ekonomik her alanda kendine yetebilen adaletli, dürüst ve yozlaşmamış halkı olan, askerine dolaylı ya da doğrudan saldıran kişileri mahvedebilen bir devlet isterim.
Askeri gücü sağlam, Rusya ve Amerikadan bağımsız tamamen yerli ve milli savunma sanayisini hiç bir yabancı fondan destek almadan üretebilen, kendi teknolojisini hatta kendi işlemcisini bile üretebilen, laik, seküler, eğitim sisteminin Finlandiya modeline benzediği , yerli teknoloji/ sanayi ve tarımın ön planda olduğu,
kısacası Atatürk'ün yapmaya başladığı ama ömrü yetmediği için yarıda kalan Türkiye modeli.
Benim hayalimdeki Türkiye insanların din konusunda birbirine karışmadığı, tarikatların cemaatlerin yasak olduğu, adaletin sonuna kadar çalıştığı, her ırkın kendi dilinde konuşabilme özgürlüğü (araplar hariç), demokratik, ab saçmalığına ya da BRICS saçmalığına üye olmamış, dünyadaki her ülke ile arasını iyi tutan, ırkçılıktır odur budur yasak olduğu, eğitimin kaliteli olduğu bir Türkiye.
Adaletli bir Türkiye, bu ülkenin en büyük sorunlarından biri adalet.
Bu arada bence insanımız gayet iyi, bazı insanlar çok abartıyor gerçekten yok işte Türk insanı çok kaba, serseri yurtdışına gideceğim filan, yurtdışına gitmiş biri olarak söylüyorum orada insanlar çok mu kibar sanıyorsunuz?
"Kötülüğün ötesi" gibi hayal değil "hayalin ötesi" yani gerçekleşmeyecek bir şey olduğu için (en azından ben hayattayken) düşünmenin de bir anlamı olmayacak.