Doğan Cüceloğlu'nun "İnsandan İnsana" kitabını okudum. İletişim yönleri hakkında biraz da olsa hayatıma bakış hayatım değişti. İlla kişisel gelişim değil; felsefe de olabilir. Ama hayata bakış açımı değiştirsin yeter.

Kitabın sayfası ve dil ağırlığı önemli değil. Kişisel gelişim veya felsefe olacak. İyi Sosyaller.

İlk olarak Viktor Frankl'ın İnsanın Anlam Arayışı kitabını banko okumanı söylüyorum. Adam Nazi toplama kamplarından sağ çıkıp en kötü durumlarda bile insanın yaşama amacını nasıl bulduğunu anlatıyor.

Bunun üstüne cilayı da Marcus Aurelius'un Kendime Düşünceler kitabıyla atarsın. Koskoca Roma İmparatoru'nun geceleri oturup kendine yazdığı dertleşme notları aslında bunlar. İnsanların ne kadar boş şeylere kafayı taktığını, hayatın kısalığını ve sadece kendi yoluna bakman gerektiğini öyle bir anlatıyor ki okuduktan sonra etrafındaki saçmalıkları zerre takmamaya başlıyorsun.

Bu iki kitabı aldım.

Dosya Ekleri

• 20260405_174344.webp
    20260405_174344.webp
    5,7 MB · Görüntüleme: 14
İkigai'yi okuyabilirsin. Japon kültürü, yaşam tarzı ve asırlar boyu aktarılan alışkanlıklarını konu alıyor. Nasıl mutlu ve kaliteli bir yaşam sürebildikleri, uzun yıllar sağlıklı bir şekilde nasıl yaşayabildikleri gibi birçok farklı konu hakkında detaylıca bilgi aktarılmış. Şahsen benim hoşuma gitti. Doyumsuzluğun hat safhada olduğu bu günlerde ilaç gibi gelecek bir kitap.