Merhaba,

İşe girdim ve yapamadım. Hiçbir vasfım yok. O yüzden ben de bilgisayar programcılığı okumaya karar verdim. Bir şirkete girip çalışmak istiyorum. Ancak birisi bana yine kafa karıştırıcı şeyler söyledi. Örneğin; Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan bir kişi ile bilgisayar mühendisliği sıralamasında ilk 100 bine giren bir kişi arasında hiçbir fark olmadığını iddia etti.

Hatta çok ders çalışan kişilerin, bir süre sonra bundan bunaldığı için Boğaziçi'ndeki eğitimi bıraktığını söyledi. Bunun ne kadar doğru olduğunu bilmediğim için konuyu size danışmak istedim. Oraya kadar gelmeyi başaran bir insan neden eğitimi yarıda bıraksın ki? Boğaziçi örneğini, o kişi bu şekilde bahsettiği için verdim.

Yukarıda da belirttiğim gibi, bilgisayar programcılığı okumak istiyorum. İki yıllık bir eğitimin bana yeteceğini düşünüyorum ama mesleki açıdan ileride sıkıntı yaşar mıyım diye de endişeleniyorum. Şu an elimde Athlon II X2 260, 4 GB DDR3 RAM ve GT 220 ekran kartlı bir bilgisayar var. Üniversiteye başladığımda birinin bana yeni bir dizüstü bilgisayar alacağını sanmıyorum. Ailevi konulara girmek istemiyorum ama birinden bilgisayar beklentim yok, kesinlikle almayacaklarını biliyorum. Etrafımdan biri de yardımcı olmaz.

Bilgisayar programcılığını kazandığımı varsayalım. Rahatsızlığımdan dolayı odaklanma problemim var; bazen bir şeye bakarken dalıp gidiyorum. Fakat bir işi başarana kadar uğraşırım. Diğer insanlar 3-5 birim çalışıyorsa, ben çok daha fazlasını yaparım. Bu şekilde çalışıp kendimi geliştirdiğimde iş bulma olanakları ne durumda olur, onu tam olarak bilmiyorum. Boğaziçi örneğini veren kişi gerçekten haklı mı? Yani ders çalışmaktan bunalıp okulu bırakanlar gerçekten var mı? İlk defa böyle şeyler duyuyorum.

Son olarak şunu sormak istiyorum: Eğer bilgisayar programcılığı bölümünün önü açıksa, önümüzdeki sene bu bölümü okumak istiyorum. 25 yaşındayım. Belki size saçma gelebilir ama yaşadıklarımı yaşayan ya da beni anlayan kimse yok. Yoksa tüm bunları bir kenara bırakıp kendimi doğrudan dışarıdan geliştirmeyi mi denemeliyim? Bu şekilde bir yere varabilir miyim? Küçük de olsa bir iş bulma şansım olur mu?

İyi Sosyaller.

Hatta çok ders çalışan kişilerin, bir süre sonra bundan bunaldığı için Boğaziçi'ndeki eğitimi bıraktığını söyledi. Bunun ne kadar doğru olduğunu bilmediğim için konuyu size danışmak istedim. Oraya kadar gelmeyi başaran bir insan neden eğitimi yarıda bıraksın ki? Boğaziçi örneğini, o kişi bu şekilde bahsettiği için verdim.

Nadirende olsa çıkıyor böyle kişiler. Şöyle düşünün ortaokul boyunca sürekli lgs için çalışıyor, lise boyunca sürekli yks için çalışıyor ve son olarak üniversitede iyi bir ortalama için çalışıp bunun üstüne kendini geliştirmeye çalışıyor. Bu kadar yükü herkes kaldıramıyor ve akademik kariyerini yarıda kesiyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi, bilgisayar programcılığı okumak istiyorum. İki yıllık bir eğitimin bana yeteceğini düşünüyorum ama mesleki açıdan ileride sıkıntı yaşar mıyım diye de endişeleniyorum. Şu an elimde Athlon II X2 260, 4 GB DDR3 RAM ve GT 220 ekran kartlı bir bilgisayar var. Üniversiteye başladığımda birinin bana yeni bir dizüstü bilgisayar alacağını sanmıyorum. Ailevi konulara girmek istemiyorum ama birinden bilgisayar beklentim yok, kesinlikle almayacaklarını biliyorum. Etrafımdan biri de yardımcı olmaz.

En kötü ihtimalle ise ikinci el ram+ssd takviyesi ve doğru işletim sistemi ile idare edicek bir sistem çıkarabilirsiniz. Konu açarsanız zaten yardımcı olurlar parça konusunda.

Samimi ve tanıdık olan birinin kendine yada ailesine ait yerde çalışmayı teklif edebilirsiniz.

İnternette ücreti 1000-1500 TL arası günlük işler var. Size uygun olanı seçebilirsiniz.

Ehliyetiniz varsa, sağlam 2. el motor alıp şirket olmasa bile bölgenizde ki restorantlar da moto kuryelik yapabilirsiniz.

İşlek caddelerde ki çoğu restorant garson veya bulaşıkçı arıyor.

Bilgisayar Mühendisliği değilde Silahsız Güvenlik Sertifikası alın hem alması kolay hemde işe girme şansınız daha fazla.

Sonradan Silahlı ya da çevirebilirsiniz.

Sarı sitede ilanlara arada sırada bakın. Elbet size uygun bir iş çıkar.

Nadirende olsa çıkıyor böyle kişiler. Şöyle düşünün ortaokul boyunca sürekli LGS için çalışıyor, lise boyunca sürekli YKS için çalışıyor ve son olarak üniversitede iyi bir ortalama için çalışıp bunun üstüne kendini geliştirmeye çalışıyor. Bu kadar yükü herkes kaldıramıyor ve akademik kariyerini yarıda kesiyor.

Her yiğidin harcı değil. Yine de buna dayananlar var.

Kendini yalnız hissetme, çünkü çoğunluk seninle aynı durumda abi :/

Evet, bu konuda herkes aynı sıkıntıda.

Fakat bir işi başarana kadar uğraşırım. Diğer insanlar 3-5 birim çalışıyorsa, ben çok daha fazlasını yaparım.
Hiçbir vasfım yok diyorsunuz birkaç cümle sonra bunu söylüyorsunuz. Kendinize haksızlık etmeyi bırakın. Bu söylediğinizden daha büyük bir vasıf var mı? Soruma cevap verin geçiştirmeyin. Çalışkanlıktan daha büyük bir vasıf gösterin bana. Şu deyin çalışkanlıktan daha büyük bir vasıftır deyin, diyemezsiniz. En büyük vasfa sahipsiniz, daha ne istiyorsunuz ve kendinize neden haksızlık ediyorsunuz? Yolunuz açık, yürüyün. 🙏 🏆