muhammetscq

Uzman
Omurga kırığım yüzünden 5 aydır evdeyim, sadece son bir aydır arada dışarı çıkıyorum. Biraz zor ve sancılı bir dönemdeyim yani.

Konuya gelecek olursak; hiç hayatınızda zor bir dönem oldu mu? Olduysa nasıl atlattınız? Neler yaşadınız ya da? Anlatın.

Çok fazla şehirde yaşadım, çok fazla yer gördüm ama bence hayatımı etkileyen en büyük dönüm noktası üniversite için İstanbul'a gidip tek başıma yaşamam olabilir sanırım. Eskiden ağır bir sosyal anksiyetem vardı. Evden çıkmazdım (halen pek çıkmıyorum da neyse), okula gitmezdim (lisede 2 kere devamsızlıktan kaldım notlarıma rağmen, açıktan bitirdim), kafelerde restoranlarda oturmazdım, telefonda dahi insanlarla konuşamazdım, kendi akrabalarım ile bile iletişim kurmaya çekinirdim. İstanbul'a gidip tek başıma yaşadıktan sonra 1 sene okuduğun bölümü bırakıp geri dönüp bir de Tokat'ta üniversite okuyunca açıldım diyebilirim. Halen bazı şeylere çekinsem de genel olarak sıkıntı yaşamıyorum.

İkinci dönüm noktası da üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulduğum şirket olabilir, o da maddi manevi büyük bir dönüm noktası oldu 😂