Bütçe
58.000-60.000

Ozi2658

Becerikli
Bu hafta içi 9070XTLI hazır sistem alıxam Gaming.Gen.TR'den fakat işlemci R5 7600 eğer onu 7800X3D yapmaya kalkarsam RAM'leri 16 da tutup anakartı da B650'nin bir düşük modelinde tutacağım. A620M-K da ve RAM'leri ve alacağım kasanın ve SSD ninde bir düşük modellerini alacağım. Ve bir de ekstra 2 bin TL fazla ödeyeceğim işlemci hariç tüm özelleştirmeleri yaptığım kasadan sadece işlemci özelleştirmesi için 2K fazla ödeyip onlardan eksik kalmak bence büyük fedakarlık. Ama gerek var mı bilmiyorum. Hedefim 4K oyun oynamak bu arada. Sizce özelleştirmeyi sadece işlemciden yana mı tutmalıyım yoksa RAM'leri ve anakartı vs. mi değiştireyim?

Alacağım sistem de bu:

Son düzenleme:
ASUS Prime Radeon RX 9070 XT kartı sistemimde kullanıyorum. Stabilite sorunu yok, AMD sürücülerini saymazsak sorunsuz çalışıyor lakin 4K oyun oynayacak bir kişi bence 9070 XT almamalı.

Teşekkür ederim abi yorumun için. Eğer demek istediğin 5070 Ti veya 5080 gibi bir kart ise 4K'da onları kaldıracak bir bütçem yok. Amacım bu fiyat bandında 4K'ya yakın en uyguna yakalayabileceğim bir oyunculuk. Çünkü bu fiyata 5070'li sistem alırsam hakkını vericeğini düşünmüyorum.

4K Ultra kullanım için 7800X3D'ye gerek yok, onun yerine işe yarar bir anakart alın, A620'de PBO ayarı yapamayacaksınız, destek vermiyor.

Hocam sanırım attığım linkteki sistemi almam en mantıklısı olacak. 7800X3D için o kadar da her şeyden kısmama gerek yok sanırım. Onuda artık bir dahaki yaza erteleriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sanırım attığım linkteki sistemi almam en mantıklısı olacak. 7800X3D için o kadar da her şeyden kısmama gerek yok sanırım. Onuda artık bir dahaki yaza erteleriz.

4K'da işlemcinin yükü azalıyor GPU gücü önem kazanıyor, 7800X3D almanız size çok bir şey kazandırmayacak, 1080p Low CS2 oynayan biri olsanız 7800X3D şart derdim.

4K'da işlemcinin yükü azalıyor GPU gücü önem kazanıyor, 7800X3D almanız size çok bir şey kazandırmayacak, 1080p Low CS2 oynayan biri olsanız 7800X3D şart derdim.

Hocam online oyunlar da oynayacağım ama illaki şart mı online oyunlar için? Valorant CS Dead by day light oynarım genelde en çok oynamayı düşündüğüm oyun desd by day light

Oyun icin 7800x3D 'e gerek olmadiginin kanaatindeyim. Su an icin anakart + RAM 'e agirlik vermek mantikli. Sonraki donemde 7600 satilip yerine ikinci el 7800x3D veya 9700X vs. alinabilir.

7600 yeterli olacaktır 4K da. Bütçeni SSD için (1TB +1TB veya 2TB) kullanabilirsin bir şey kısmadan.

Peki hocam bu sistem yerine 7500FLI kule tipi soğutucu lu sistem nasıl olur? Yani sıvı soğutma almaya gerek var mı belki ileride işlemciyi değiştiririm ama onun yerine belki daha başka şeyler de yapılabilir o paraya kule tipi + 7500F mi yoksa sıvı soğutma + 7600 mü?