PSU gibi şeyleri de değiştirebiliyorsunuz. Siteye göre alternatif parçalar değişiyor. Bazı siteler doğru düzgün alternatif sunmazken bazı siteler tam tersi güzel alternatifler sunuyor.

Atıyorum bir site SSD ve bellek konusunda kötü alternatifler sunuyorsa, o siteden sistem alırken bellekleri yükseltmeden varsayılanda 16 GB varsa onu alıp, sonradan harici bir siteden daha düzgün bellek alabilirsin. Bence alırken anakart, kasa(mümkünse büyük ve ferah bir şey seçin ileride ekran kartı vb. eklemesi yaparsanız sorun çıkmasın), PSU gibi şeyleri düzgün seçin. İşlemci ve ekran kartında zaten sorunlu ürüne denk gelmeniz çok zor. En azından hazır sistemlerde gördüğüm Windforce model ekran kartları pek önerilmiyor. Onun dışında AMD tarafında Recep bey Sapphire önermiyor.

Bütçe belirtirseniz forumda güzel öneriler yapılacaktır. Parça parça toplamak sizin açınızdan iyi olmayacak hazırın herhangi bir sıkıntısı yok.

PSU gibi şeyleri de değiştirebiliyorsunuz. Siteye göre alternatif parçalar değişiyor. Bazı siteler doğru düzgün alternatif sunmazken bazı siteler tam tersi güzel alternatifler sunuyor.

Atıyorum bir site SSD ve bellek konusunda kötü alternatifler sunuyorsa, o siteden sistem alırken bellekleri yükseltmeden varsayılanda 16 GB varsa onu alıp, sonradan harici bir siteden daha düzgün bellek alabilirsin. Bence alırken anakart, kasa gibi şeyleri düzgün seçin. İşlemci ve ekran kartında zaten sorunlu ürüne denk gelmeniz çok zor. En azından hazır sistemlerde gördüğüm Windforce model ekran kartları pek önerilmiyor. Onun dışında AMD tarafında Recep bey Sapphire önermiyor.

Bütçe belirtirseniz forumda güzel öneriler yapılacaktır. Parça parça toplamak sizin açınızdan iyi olmayacak hazırın herhangi bir sıkıntısı yok.
Çok teşekkür ederim açıklayıcı cevabınız için. Bütçem 100 bin civarı fakat bir tık aşabilirim.

Çok teşekkür ederim açıklayıcı cevabınız için. Bütçem 100 bin civarı fakat bir tık aşabilirim.
Sistem önerisi ile yeni konu açmanızı öneririm. Bütçe ve elinizdeki parçalar, hangi oyunları oynayacaksınız gibi sebepleri yazın. Başlığa göre genelde yorum yapılacağından çoğu üye yorumlara bakmayacaktır.

Bu bütçede 5080 9800X3D biraz zor 4K oynuyorsan 9700X senin için yeterli olur. 9800X3D şart ise 5070 Ti veya 9070XT bir sistem bakabilirsin.
5070 Tİ ile 5080 arasında kalmıştım hocam ben de. Monitörüm 4k ve hikaye oyunları oynuyorum lakin rekabetçi oyunları da low ayarda try hard oynadığım için işlemci top seviye olması lazım. O halde 5070 Tİ ve 9800x3d ile toplasam sizce 4k hikayelide memnun eder mi yoksa 5080 şart mı ? Şartsa eğer bütçeyi zorlamam gerekecek.

Hocam bunun özelleştirme bölümünde 9800x3d yok maalesef. Bu işlemci benim için şart. Başka öneriniz var mıdır ?

Bence rekabetçi oyunlarda 7800X3D ile arasında çok fark olacağını düşünmüyorum. Yine de kıyaslama videolarına bakabilirsiniz. 5080'li sistemi almak bu fiyata daha mantıklı. Benim attığım sistemle gelen PSU, bellekler ve anakart da daha iyi.