Hazır sistem reklamı yaparken bunları söylemiyorsunuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tlhmon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

tlhmon

Uzman

Hazır sistem reklamı yaparken bunları söylemiyorsunuz. İnsanlara düşük kalite RAM, güç kaynağı ne varsa iteliyorlar. Bilinçsiz kullanıcı da uğraşıyor sonra. Sorun yok diyenin de sisteminde eminim stutteringlerden geçilmiyordur farkına var mıyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben mümkün olduğunca artısını, eksisini dile getiriyorum. Hatta son sistemde tam da bu konuya değinmiş ve sistemi 20 kez art arda test etmiştim. %99 oranında stabil bir sistemdi son tanıttığım sistem. Bunu video başlığına bile yazdım:

Ama satın alırken stabil olması kimin umurunda? Hiç kimsenin. Herkes maliyetine bakıyor. Ucuz mu? Al. Kim en ucuza sistem satıyorsa en kral o piyasada. Bir sorun olursa da sorumlu hiçbir zaman sistemi tanıtan değil, sistemi satan ve üretendir.

Beni kendi platformumda eleştirebilirsiniz. Şimdi gidin başkalarını kendi platformunda eleştirin bakalım nasıl banlandığınızı görün. Bizim farkımız budur.

İteledikleri bir şey yok aslında, fiyatları gayet uygun oluyor ve uygun tutulması için bir yerlerden mecbur olarak kısıyorlar.

Ayrıca düşük kalite iteledikleri RAM hiç görmedim, sadece PSU gördüm.

İşin daha da garibi şu: Bize laf atarak yazdığınız sistemi biz tanıtmadık. Burada suçlu nasıl biz oluyoruz? Donanım çöplüklerinin tanıttığı sistemlerde olan sorunları bile biz çözüyoruz, üstüne bir de ihale üstümüze kalıyor...

İteledikleri bir şey yok aslında, fiyatları gayet uygun oluyor ve uygun tutulması için bir yerlerden mecbur olarak kısıyorlar.

Ayrıca düşük kalite iteledikleri RAM hiç görmedim, sadece PSU gördüm.

Tüm buget* sistemlere konulmayacak anakart koyup VRM çatlayana kadar zorluyorlar. Ramlerin gecikmeleri bir yana, PSU'lar komik, tam bir saatli bomba. Kasaların fan kalitesine değinmiyorum zaten, resmen çöp. Birkaç namuslu adam var işini düzgün yapan ve arka planda ki zorluklarını anca tahmin edebiliyorum. Yav hepsini geçtim ürünlerin outlet mi, sorunlu iade ürünleri olup olmadığını bile bilmiyoruz. Sadece bu forumda birçok RAM'i arızalı hazır sistem konusu açıldı. Ben Recep hocamı en az 10 yıldır tanır takip ederim, bu işi meslek olarak yapan nadir bilgili insanlarlardan birisidir. İş birliklerinde kendini açıklayamadığı bir durum hiç yaşamadı.

Ben bu kafayı anlamıyorum. Paranız madem o kadar değerli, ne alacağınızı araştırmak bu kadar da zor olmamalı. Forumlara konu açarsınız, kafanıza yatmayan parçaları Google'a yazıp aratırsınız. Teknik bilginiz olmayabilir ama "X marka PSU önermiyorum" yorumunu algılayabilmeniz için teknisyen olmanız da gerekmiyor zaten.

Öncelikle konuyu ben açmadım. Admin veya @Recep Baltaş kendisi oluşturmuş olabilir ama hiç sorun değil.

Bir sorun olursa tanıtan kişi sistemi satan ve üreten kadar sorumludur. İnsanlar size güvenerek bunları tercih ediyor. Kötü bir ürünü gelir kazanma adı altında ben tanıtırım gerisi üreteni ve satanı ilgilendirir demenin mantıklı bir izahı yok. Bilinçsiz ve bilgiye muhtaç kullanıcının güvenini yerle bir etmek demek bu.

Ayrıca pek çok yerde kalitesiz ve fiyatını haketmeyen ürünler hakkında olumsuz eleştiriler yapmışımdır. Banlayanı görmedim. Banlayacak yerde de ben durmam.
Technopat zamanında tek slotlu 8 GB ramli hazır sistemleri tanıttığınız oldu. Orada satıcıya çift slot olsun yoksa tanıtamayız demediniz.
Ben kendim için demedim zaten. Bilinçsiz ve bilgisiz insanlar için söyledim. İnsanlar araştırsa da anlamıyor güvenebilecekleri ağızlardan duymak istiyorlar.

Hocam sen dediklerinde kesinlikle haklısın. Adamlar PSU+Kasayı 2000 liraya satıyorlar. MSI'ın bir PSU'su 5000-6000 lira zaten. Şu forumlarda millet Galax, Palit gibi markaları öyle top noktaya koyuyor ki Asus ve MSI'a dolandırıcı gözüyle bakıyorlar. Fanların bileşenlerin kaliteleri umurlarında değil, dır dır öten güç kaynağı umurlarında değil ki. Ramlerin ve anakartların yarattığı stutteringlerin farkında bile değiller.

Recep Baltaş'ı ben 2010 yılından bu yana takip ediyorum. Dobra olduğu için de takip etmeye devam ediyorum fakat son birkaç yılda bu hazır sistem furyası onu da etkiledi. Ben tanıtırım gerisi satanla üreteni ilgilendirir cümlesini kurduracak kadar etkiledi.

Bu ürünün tanıtım videosunu da şu an izleyebildim. Oyun testlerinde stutteringler var. Çok detaya girmeyeceğim. CS 2'de %1 fps 90 civarı. Bende 1 seneyi geçecek CS2 oynuyorum RTX 4070 ile %1 FPS'im 150'nin altına hiç düşmedi ama sizin %99 stabil Super'li sistemimiz 90 FPS Tek modül ram kullandığınız için olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu forumlarda millet Galax, Palit gibi markaları öyle top noktaya koyuyor ki Asus ve MSI'a dolandırıcı gözüyle bakıyorlar.

Dolandırıcı değiller. Sadece bu tarz önyargılardan dolayı "ASUS kalitesi abi" vergisi ekleniyor fiyatlara.
Örneğin bazı GPU larda Palit'in GameRock serisi (yani en üst ürün gamlarından birisi) MSI ve ASUS'un nispeten daha düşük ürün gamından kartlarla aynı fiyata falan yakalanbiliyor. Sırf daha karizmatik marka diye daha kaliteli bileşenlerden oluştuğu kanaatinde misiniz?

Palit ve Galax gibi markalar sadece ve sadece ASUS ve MSI kadar vitrine (yani tok satıcı olabilme lüksüne) sahip olmadıkları için daha ucuzlar. Kimse babamızın oğlu değil.

Ayrıca burada "söylenmeyen" bir şey yok. Değerleri güzelce okuyabildiğinize göre kazıklanır durumda değil demek ki kimse. Videoda 90 görüp eve getirdiğinizde 75 olursa bir şikayet hakkınız olur. Burada bu sistemi bu şekilde alırsan 90 alırsın denmiş. İşine gelmeyen tercih etmez.

Derdim ne Recep Baltaş'a ne de herhangi bir içerik üreticisine veya markaya arka çıkmak değil. Fakat kimsenin de hakkının yenmesini istemem.

Son düzenleme:
Tabi ki değilim. 4000 serisi Nvidia kartlarında MSI Gaming x Trio serisiyle batırdı mesela.

Ama bu Palit ve ya Galax'ı iyi yapmaz. Genelde bu markaların kartları Asus ve ya MSI'dan fazla ısınır. Isınmayan modellerde de fanları gürültülü çalışır. Coil Whine olayı fazladır. Hep bir handikapları vardır. Yazın ortasında ekran kartı sıcaklığı odanın ısısını arttırdığında keşke o farkı verseydim diyecek noktaya gelirsin. Demiyorsan zaten sorun yok. Ama bu gürültü ve sıcaklığı kafasına takıp fazladan para veren kişilere de keriz gözüyle bakmaktan vazgeçin.

Olaya sadece tok satıcı olabilme lüksü ve karizmatik isim şeklinde bakmak olmaz. Arada epey fark var.

Yahu güzel kardeşim. Akıl var mantık var. Sen oraya bir tane daha ram koysan performans artacak. Hem de çok az bir fiyata harika performans artışı alacaksın. Tutupta ben anakart Carbon Wifi olsun Ekran Kartı Rog Strix olsun demiyorum ki.

Son düzenleme:
Arada epey fark var.

09:26'dan itibaren izleyin. "Epey fark" var mı yok mu kendiniz söylersiniz. 4070'iniz var mış. Öyle demiştiniz. Bakın bakalım Galax 4070 ile MSI, ASUS 4070ler arasında ne fark var mış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…