Denk gelmeniz mumkun fakat cogu zaman duzgun estetikli kasalar var.
1200$ 3050? Biraz garip değil mi?

Piyasadaki hazır sistemlerin büyük çoğunluğu sadece performans odaklı. Yani uygun fiyata yüksek FPS versin yeter amacıyla yapılıyor. Bileşen kalitesi genel olarak pek iyi olmuyor. Görünüş olarak da içine sinmeyebilir haliyle. Düşük bütçede mecburen gidip alıyorsun çünkü parça parça almaya kalksan bazen o hazır sistemin performansının yanına yaklaşamıyorsun. İmkan varsa en iyisi parça parça kendin toplamak. F/P olmaz ama en azından her bileşeni belli bir kalitede tutarsın, başın ağrımaz.

Kendimden örnek vereyim, sırf ucuza geliyor diye 13.000 TL'ye RX 6600'lü hazır sistem aldım. Bileşen kalitesi de hep giriş seviye işte, düzgün olan bir PSU var sistemde. Koydukları SSD falan rezalet. Kasa görünüş olarak güzel dursa da tenekeden hallice.

Piyasadaki hazır sistemlerin büyük çoğunluğu sadece performans odaklı. Yani uygun fiyata yüksek FPS versin yeter amacıyla yapılıyor. Bileşen kalitesi genel olarak pek iyi olmuyor. Görünüş olarak da içine sinmeyebilir haliyle. Düşük bütçede mecburen gidip alıyorsun çünkü parça parça almaya kalksan bazen o hazır sistemin performansının yanına yaklaşamıyorsun. İmkan varsa en iyisi parça parça kendin toplamak. F/P olmaz ama en azından her bileşeni belli bir kalitede tutarsın, başın ağrımaz.

Kendimden örnek vereyim, sırf ucuza geliyor diye 13.000 TL'ye RX 6600'lü hazır sistem aldım. Bileşen kalitesi de hep giriş seviye işte, düzgün olan bir PSU var sistemde. Koydukları SSD falan rezalet. Kasa görünüş olarak güzel dursa da tenekeden hallice.

Zamanında PC toplarken görünüşe çok önem vermiş, 50k bütçe ile beyaz, ışıklı mışıklı bir bilgisayar toplamış ve ekran kartı olarak 3060 da kalmıştım. Alabileceğim tek beyaz kart o vardı. Daha sonra hazır sistemlerin varlığını öğrenince çok üzülmüştüm. Üzülmesemiymişim acaba?

Zamanında PC toplarken görünüşe çok önem vermiş, 50k bütçe ile beyaz, ışıklı mışıklı bir bilgisayar toplamış ve ekran kartı olarak 3060'ta kalmıştım. Alabileceğim tek beyaz kart o vardı. Daha sonra hazır sistemlerin varlığını öğrenince çok üzülmüştüm. Üzülmese miymişim acaba?
50K bütçe ile de sırf görünüş için 3060'a kalmak çok saçma olmuş. Daha mantıklı tercihler yapılabilirdi.