Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FearcaN

Uzman
Selamlar SSD de yer açmak için disk temizlemeye girdim hazırda bekleme dosyasının 32 GB yer kapladığını gördüm. Uyku modu gibi bir şey galiba ama hiç kullanmıyorum direkt PC'yi kapatıyorum, bu özelliği kapatıp diskte yer açmak istiyorum ancak bir performans kaybı olur mu, açık kalması mı daha sağlıklı kapalı mı? Bilgi verirseniz sevinirim.

Ekran görüntüsü 2025-02-13 073637.webp

Çözüm
Windows 8'den beridir Hizli Baslatma adindaki bir ozellik oldugundan ve varsayilan olarak uygun bilgisayarlarda acik geldiginden dolayi, hazirda beklet dosyaniz mevcut oluyor ve kullaniliyor zira bu ozellik bu dosyaya bagli calisiyor.

Kapatmak icin yonetici olarak actiginiz bir Komut Yoneticisi ekraninda powercfg -h off yazmaniz yeterli. Dipnot geceyim, bunu yapmak Hizli Baslatma ozelligini de dolayli olarak kapatacaktir ancak SSD olan bir sistemde cok buyuk bir onemi acikcasi yok. Komutu girdikten sonra hazirda bekletme dosyanizin silinmedigini fark ederseniz, bilgisayarinizi yeniden baslatin.

Gerektiginde tekrar acmak isterseniz de bu sefer powercfg -h on giriyorsunuz.
Windows 8'den beridir Hizli Baslatma adindaki bir ozellik oldugundan ve varsayilan olarak uygun bilgisayarlarda acik geldiginden dolayi, hazirda beklet dosyaniz mevcut oluyor ve kullaniliyor zira bu ozellik bu dosyaya bagli calisiyor.

Kapatmak icin yonetici olarak actiginiz bir Komut Yoneticisi ekraninda powercfg -h off yazmaniz yeterli. Dipnot geceyim, bunu yapmak Hizli Baslatma ozelligini de dolayli olarak kapatacaktir ancak SSD olan bir sistemde cok buyuk bir onemi acikcasi yok. Komutu girdikten sonra hazirda bekletme dosyanizin silinmedigini fark ederseniz, bilgisayarinizi yeniden baslatin.

Çözüm

Teşekkür ederim.

Windows 8'den beridir hizli baslatma adindaki bir ozellik oldugundan ve varsayilan olarak uygun bilgisayarlarda acik geldiginden dolayi, hazirda beklet dosyaniz mevcut oluyor ve kullaniliyor zira bu ozellik bu dosyaya bagli calisiyor.

Kapatmak icin yonetici olarak actiginiz bir komut yoneticisi ekraninda powercfg -h off yazmaniz yeterli. Dipnot geceyim, bunu yapmak hizli baslatma ozelligini de dolayli olarak kapatacaktir ancak SSD olan bir sistemde cok buyuk bir onemi açıkçası yok. Komutu girdikten sonra hazirda bekletme dosyanizin silinmedigini fark ederseniz, bilgisayarinizi yeniden baslatin.

Komutu girerek kapattım özelliği PC'yi kapatıp tekrar açtım, o özellik açıkken 13 saniyede açılıyordu PC şu an kapalı şekilde 20 saniyede açılıyor 7 saniye kazanmaktansa 32 GB yer kazanmayı tercih ederim. :)

Son düzenleme:
Selam SSD de yer açmak için disk temizlemeye girdim hazırda bekleme dosyasının 32 GB yer kapladığını gördüm. Uyku modu gibi bir şey galiba ama hiç kullanmıyorum direkt PC'yi kapatıyorum, bu özelliği kapatıp diskte yer açmak istiyorum ancak bir performans kaybı olur mu, açık kalması mı daha sağlıklı kapalı mı? Bilgi verirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 123907

Hazırda bekleme dosyasını bilgisayarınız hızlıca açılması için oluşturduğu önbellek. Ve, evet o açıkken tam kapanmıyor, kapanma ile uyku arasında bir yerde kalıyor. Çok az elektrik çekiyor ve sen açınca hemen açılması için olan bir özellik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazırda bekleme dosyasını bilgisayarınız hızlıca açılması için oluşturduğu önbellek. Ve, evet o açıkken tam kapanmıyor, kapanma ile uyku arasında bir yerde kalıyor. Çok az elektrik çekiyor ve sen açınca hemen açılması için olan bir özellik.

Benim için gereksiz bir özellik işi olup kaldığı yerden devam edecekler için güzel ben oyun oynar kapatırım PC'yi o yüzden kapattım.