• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü HD6950 ekran kartı sürücüsü yüklendikten sonra siyah ekranda kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erucka

Çalışkan
Merhaba. HD6950 ekran kartına sahibim, driver yükleyince siyah ekranda kalıyor bilgisayar. AMD'nin sitesinde olan 2 Driver'ı da denedim. Driver Booster'ı da denedim, sorunu bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartı BIOS güncellemeye çalışınca bu hatayı alıyorum ekran kartım Sapphire HD6950 Dirt 3 Edition modeli.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-04 145856.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 56
Çözüm
"Create Ticket" kısmından mı isteyebilirim? Pek anlayamadım siteyi.
Create Ticket kısmından mı isteyebilirim? Pek anlayamadım siteyi.
Tamamdır hocam teşekkür ederim yardımın için doğruysa bilet gönderdim.

Eski sürümü kullanmam gerekiyormuş aslında BIOS'larda sıkıntı yokmuş. Ama kendi ekran kartımın BIOS'una bakmama rağmen HD6970 BIOS'unu yüklemişim şu anlık bir sorun yok gibi ileride bilemem.

Sorun olmazsa böyle devam etmeyi düşünüyorum ama hangi driverı kurmam gerek bir fikrim yok 6950 mi 6970 mi?
Kartın frekansları doğru ama değiştirilmiş görünüyor, bundan dolayı olsa hiç görüntü vermemesi lazım.

VBIOS'u komut sistemi ile yazdırabilirsiniz ama bellek desteğine dikkat edin Hynix uyumlu biosları deneyin.

VBIOS'u komut sistemi ile yazdırabilirsiniz ama bellek desteğine dikkat edin Hynix uyumlu biosları deneyin.

Kartın frekansları doğru ama değiştirilmiş görünüyor, bundan dolayı olsa bile hiç görüntü vermemesi lazım.

Sistemde 2500k işlemci vardı stok fanla 4.5 GHz'ye OC yapılmıştı. Bbenim düşüncem ekran kartına modlu BIOS atılmış gibi duruyor. Galiba HD6970 BIOS'u atıyorlar. İşlemci ve ekran kartı boşta 95 dereceyi görüyordu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-04 145856.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 32
Komut sistemi ile yazdırmanız lazım.

Denedim birkaç kere fakat anlamsız bir şekilde bar dolmaya başladıktan sonra kayboluyor sonra sistem hiçbir şey olmamoş gibi devam ediyor. Şu an üstğnde olan BIOS'u yedekledim o BIOS'u sorunsuz yazdırıyor. Galiba biraz daha denemem lazım. Pek umudum yok zaten.

FreeDOS USB hazırlayıp USB'den boot edip DOS ortamında da deneyebilirsiniz.

Sürücüsü kurulunca siyah ekrana düşen ekran kartı genelde arızalıdır. Video altında AMD öyle iyi, böyle iyi diye atıp tutanlar bu konuya gelmez ama.
Hocam sizin de dediğiniz gibi kart arızalı ise AMD taraftarları ne yapabilir ki bu durumda? 2010 model ekran kartı, 15 yıllık. Bozulması kadar normal bir şey yok mu zaten? Neden AMD olmasına takıldınız ki bozulmuş 15 yıllık bir kartın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…