31592

Becerikli
Arkadaşlar merhaba.

HDD alacağım fakat belki yenilenmiş olabilir, bayağı kullanılmış olabilir ve diğer sorunlar olabilir. Bunları tespit etmek ve iade etmek için ne yapmak gerekir? Ayrıca hangi duruma göre iade etmeliyim ya da iade etmemeliyim?

CrystalDiskMark ile hız testi yapabilirsin önce. Eğer cihazın vaat edilen okuma ve yazma hızlarına yakın değerler alıyorsan bir problem olmayabilir. Ancak burada önemli bir nokta var, tek başına yeterli değil. Ayrıca test esnasında bilgisayar takılma yapıyorsa HDD'de problem olabilir.

Bu işlemi tamamladıktan sonra HD Tune ile Bad Sector (Error Scan) testi yapabilirsin. Bu testi hızlı değil, normal olarak açıp bitinceye kadar beklemelisin. Test sonunda kırmızı hücre çıkmıyorsa muhtemelen HDD'de herhangi bir problem yoktur.

Gerçek dünya testlerinde, yani diske veri yazarken, yüklediğin oyunu oynarken, diskteki dosyalara erişmeye çalışırken takılma ve donma olmuyorsa muhtemelen bir problem yoktur.

Ek olarak satıcıdan iyi paketleme yapmasını isteyebilirsin. Yolda da zarar görme ihtimali var.

@Hybrid Theory çalıştırılma saati de önemli değil mi hocam?
Evet, o da önemli. Ancak bahsettiğim iki testi başarılı geçtiyse zaten çalışma saatine takılmazsın.

Mesela geçenlerde, 2008'den kalma bir Toshiba laptoptan veri kurtarmam gerekti. HDD'nin içi komple virüs doluydu, ESET çok rahat 16'sını temizledi (verileri aldıktan sonra formatladım). Cihazla işim tamamen bitince içindeki diske bu iki testi yaptım ve herhangi bir problemle karşılaşmadım. Disk tertemiz çalışıyor.

Evet, o da önemli. Ancak bahsettiğim iki testi başarılı geçtiyse zaten çalışma saatine takılmazsın.

Mesela geçenlerde, 2008'den kalma bir Toshiba laptoptan veri kurtarmam gerekti. HDD'nin içi komple virüs doluydu, ESET çok rahat 16'sını temizledi (verileri aldıktan sonra formatladım). Cihazla işim tamamen bitince içindeki diske bu iki testi yaptım ve herhangi bir problemle karşılaşmadım. Disk tertemiz çalışıyor.
O zaman ben de HDD siparisini verim, az kullanilmamis olmasi ve hatasiz olmasi benim icin cok onemli. Cunku bayagi ikinci el almisim gibi hissederim obur turlu.

O zaman ben de HDD siparisini verim, az kullanilmamis olmasi ve hatasiz olmasi benim icin cok onemli. Cunku bayagi ikinci el almisim gibi hissederim obur turlu.
Nereden ve kimden alacağınızı bilmiyorum ama ikinci el alacaksanız satıcıyla görüşmenizde fayda var.

Guvenlikbayii sitesinde 14 TB HDD alacagim. Sitede iade kabul ettikleri yaziyordu.
Almak istediğin HDD'yi kayıt cihazı haricinde, şahsi bilgisayarın için kullanmak istiyorsan beklediğin performansı alamayabilirsin. Tam olarak hangi amaçla almak istiyorsun?

Almak istediğin HDD'yi kayıt cihazı haricinde, şahsi bilgisayarın için kullanmak istiyorsan beklediğin performansı alamayabilirsin. Tam olarak hangi amaçla almak istiyorsun?
Depolama ve oyun oynamak icin. HDD uyumlu bir suru uyumlu oyun var.

WD Purple WD140PURZ 3.5" 14 TB 7200 RPM SATA 3 HDD almayi dusunuyorum.

Son düzenleme:
Depolama ve oyun oynamak icin. HDD uyumlu bir suru uyumlu oyun var.

WD Purple WD140PURZ 3.5" 14 TB 7200 RPM SATA 3 HDD almayi dusunuyorum.
Bu tarz diskler güvenlik kamera sistemleri için kullanılıyor genelde. Sürekli çalışmaya ve kayıt almaya uygun olmaları için genelde bilgisayar disklerinden farklı oluyorlar. Farkları tam hatırlamıyorum ama HDD'nin durumundan önce senin için uygun olup olmadığına baksan daha iyi olacaktır.