Astronotarda

Üstün
Yer
Snezhnaya
Büyük oyunlar oynadığım için taşınabilir HDD kullanmak durumundayım ve HDD kullanmaya bu yıl başlamıştım. Sonra bir anda fark ettim ki o kadar güzel çalışan bilgisayarda mavi ekranı sadece bu yıl almaya başladım. Acaba HDD buna sebep olabilir mi?

Mavi ekran için RAM testi yap. Genelde ondan kaynaklanıyor mavi ekran.
RAM testi dediğiniz memtest86 olansa dün yaptım error çıkmadı.
Diskte sorun varsa, ve sistem dosyalarını etkiliyorsa da olabilir. HD Tune ile Error Scan yapabilir misiniz?
Hemen indirip yapayım.

@0xraptoRwave hocam error scan başlattım quickscan seçmedim doğru değil mi?

RAM testi dediğiniz Memtest86 olansa dün yaptım error çıkmadı.

Hemen indirip yapayım.
Arkadaşın dediği gibi bir HD Tune ile bad sector taraması yap, onun haricinde RAM testinde bir sorun çıkmadıysa RAM'lerin yerini değiştirerek deneyebilirsin. Aynı zamanda SATA kablolarını da bir tak çıkar yap. Mavi ekran almak Windows'un dosyalarını bozabilir, mavi ekran hatanı giderdiğin zaman DISM kodlarını uygulamayı unutma.

Arkadaşın dediği gibi bir HD Tune ile bad sector taraması yap, onun haricinde RAM testinde bir sorun çıkmadıysa RAM'lerin yerini değiştirerek deneyebilirsin. Aynı zamanda SATA kablolarını da bir tak çıkar yap. Mavi ekran almak Windows'un dosyalarını bozabilir, mavi ekran hatanı giderdiğin zaman DISM kodlarını uygulamayı unutma.
RAM'lerin yerini 3-4 kez değiştirdim :D.