HDD kaynaklı FPS düşmesi sorunu nasıl çözülür?

Alakası yok desem bana kızmazsın değil mi kral? (gözleri dolan kedi fotoğrafı hayal et.)

Maalesef bu sorun arkadaşın @HDDKullanıyorum demesi.

Zamanında HDD ile GTA 5 oynarken sürekli başıma gelen durum, Texture'ler yüklenmiyordu.

Kullanıcı adı çok iyi. Her fırsatta kullanacağım. 😎
🙏

Eğer iki ayna disk varsa belki RAID 0 şekilnde kullanılır okuma hızını yükseltir ancak sorun mekanik disklerin okuma hızı kaynaklı olduğu için disk değişimi ve katı hal diskine geçiş gerektiriyor başka bir çözüm yolu yok maalesef.

Zamanında HDD ile GTA 5 oynarken sürekli başıma gelen durum, Texture'ler yüklenmiyordu.
Ama CS2 haritayı RAM'e yüklediği için bu durum orada geçerli olmaz. GTA 5 ise tüm haritayı RAM'de tutmuyor.

Eğer iki ayna disk varsa belki RAID 0 şekilnde kullanılır okuma hızını yükseltir.
Evet bu da mantıklı ama BIOS'un desteklemesi ve ek bir disk daha da gerektirecek.

Alakası yok desem bana kızmazsın değil mi kral? (Gözleri dolan kedi fotoğrafı hayal et.)
Hocam nasıl alakası yok, sorunu tamamen çözmeyebilir ama hard diskin veri yolunu işgal eden texturelar oluyor genellikle.

Ama CS2 haritayı RAM'e yüklediği için bu durum orada geçerli olmaz. GTA 5 ise tüm haritayı RAM'de tutmuyor.
CS:GO'da cl_forcepreload ile haritayı sanırım RAM'e yüklüyorduk, CS2'de durum ne alemde bilmiyorum.

Geri
Yukarı Alt