Yawing

Uzman
i3 12100F Arc A750 sistemim var. Sıcaklık değerleri falan normal ama oyundayken CS2'de ve PUBG'de ani FPS dropları yiyorum. Özellikle PUBG'de oyun oynanmaz hale geliyor, 160-180'den 60 lara drop yiyorum. Bunu SSD almadan çözmemin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef pek bir çözüm yok. 4060 ekran kartına sahip bilgisayarda CS2 ve Valorant oyunlarını ne zaman HDD'ye kursam aynı sorunu yaşıyor ve çözemiyordum. En sonunda HDD'den kurtuldum. Özellikle CS2'de HS atınca/yiyince bir drop oluyordu. Harita yüklenme sürelerinden bahsetmemize gerek yok zaten.

Güncel ışıklandırma teknolojileri içeren her oyunda SSD şart. PS4 veya daha eski dönem oyunlarında HDD sorun çıkarmasa da, ışıklandırma vb. yükleme için çok yavaş kalıyor.

Şimdiden anakart marka ve modelini belirtip SSD önerisi isteyin. CS2 ve PUBG için 500 GB civarı bir SSD'de yetecektir. Ama tavsiyem M2 slotunuz da varsa 1 TB M2 SSD alın.

i3 12100F Arc A750 sistemim var. Sıcaklık değerleri falan normal ama oyundayken CS2'de ve PUBG'de ani FPS dropları yiyorum. Özellikle PUBG'de oyun oynanmaz hale geliyor, 160-180'den 60 lara drop yiyorum. Bunu SSD almadan çözmemin bir yolu var mı?
En az Sata SSD kullanıyor olmanız lazım bu devirde, HDD devri geçeli çok oldu.

Yani belki bir nebze etki edebilir ama yine sonuç aynı olur.
CS2 ve Valorant'da ani durumlarda (örneğin HS yemek, skill kullanmak gibi) bu durumu SSD'ye taşımadan hiçbir şekilde çözememiştim. Maalesef HDD'ler ani dosya okuma işlemlerine geç cevap verebiliyorlar. Bu sorunla uğraşır iken HDD kaynaklı olduğunu da biliyordum.

Kullanıcı adı çok iyi. Her fırsatta kullanacağım. 😎