Keremefe_1

Uzman
Sistemim aşağıdaki gibi; genelde Valorant oynarken çok fazla FPS düşmesi yaşıyorum. Bu maçın ilk 10 dakikasında daha çok oluyor, sonradan azalıyor. Ne yapabilirim çözüm için?
  • RX 6700 10 GB
  • Ryzen 5 5600T
  • 16 GB 3200 MHz RAM
  • B450 anakart
  • Gametech 500W 80 Plus PSU
  • Thermalright işlemci soğutucu
  • 240 GB SATA SSD (Valorant burada yüklü)
  • 500 GB HDD
Sistemde yaklaşık 1 yıl önce ekran kartı, işlemci, kasa ve işlemci soğutucu değiştirdim. Daha yeni termal bakımlarını yaptım, sıcaklık değerleri gayet normal bir seviyede. Yani, ama saydığım parçalar dışındakiler yaklaşık 4-5 yıldır kullandığım parçalar.

Sistemim aşağıdaki gibi; genelde Valorant oynarken çok fazla FPS düşmesi yaşıyorum. Bu maçın ilk 10 dakikasında daha çok oluyor, sonradan azalıyor. Ne yapabilirim çözüm için?
  • RX 6700 10 GB.
  • Ryzen 5 5600t.
  • 16 GB 3200 MHz RAM.
  • B450 anakart.
  • Gametech 500W 80 Plus PSU.
  • Thermalright işlemci soğutucu.
  • 500 GB HDD.
Sistemde yaklaşık 1 yıl önce ekran kartı, işlemci, kasa ve işlemci soğutucu değiştirdim. Daha yeni termal bakımlarını yaptım, sıcaklık değerleri gayet normal bir seviyede. Yani ama saydığım parçalar dışındakiler yaklaşık 4-5 yıldır kullandığım parçalar.
Maçın başında oluyor ve sonradan azalıyor, shader cache ile alakalı olabilir belki. AMD'nin yazılımdan shader cachei sıfırla ve Windows'un disk temizleme aracından DirectX önbelleğini sil. Oyun SSD de yüklü olduğu için depolama birimiyle alakalı değildir diye düşünüyorum. Ama sen yine de SSD sağlığını söylersen iyi olur. CrystalDiskInfo yazılımından bakabilirsin.

• RX 6700 10 GB.
  • Ryzen 5 5600t.
  • 16 GB 3200 MHz RAM.
  • B450 anakart.
  • Gametech 500W 80 Plus PSU.
  • Thermalright işlemci soğutucu.
  • 500 GB HDD.
Sistemde yaklaşık 1 yıl önce ekran kartı, işlemci, kasa ve işlemci soğutucu değiştirdim. Daha yeni termal bakımlarını yaptım, sıcaklık değerleri gayet normal bir seviyede. Yani ama saydığım parçalar dışındakiler yaklaşık 4-5 yıldır kullandığım parçalar.

Sorun direk güç kaynağı demiyorum fakat her halükarda o güç kaynağı değiştirilmeli.

Son düzenleme:
Maçın başında oluyor ve sonradan azalıyor, shader cache ile alakalı olabilir belki. AMD'nin yazılımdan shader cachei sıfırla ve Windows'un disk temizleme aracından DirectX önbelleğini sil. Oyun SSD de yüklü olduğu için depolama birimiyle alakalı değildir diye düşünüyorum. Ama sen yine de SSD sağlığını söylersen iyi olur. CrystalDiskInfo yazılımından bakabilirsin.
Dediğiniz adımları yaptım ssd sağlığı da bu şekilde 100 gözüküyor bilgisayar daha yeni formatlandı önceden windows 10 kullanıyordum 11 e geçirdim ama windows 10 da da yine drop yiyordum

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    54,8 KB · Görüntüleme: 0