Alessandro Del Piero 1

Başarılı
HDD takmıştım görüntü alamadım sonra SSD'yi geri taktım fakat görüntü gelmiyor. Neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD takmıştım görüntü alamadım sonra SSD'yi geri taktım fakat görüntü gelmiyor. Neden olabilir?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Bağlantıları Kontrol Edin:
- SSD'nin düzgün bir şekilde anakarta ve güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun.
- HDD'yi çıkarırken, SSD'nin bağlantılarında herhangi bir gevşeklik olmadığına dikkat edin.

2. Görüntü Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Monitörün doğru bir şekilde çalıştığından emin olun. Başka bir cihazda test edin.
- Kablo bağlantılarını kontrol edin; HDMI, DVI veya VGA kablosunun sağlam olduğundan emin olun.

3. BIOS/UEFI Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarı açarken BIOS’a girmek için (genellikle Delete, F2 veya F10 tuşlarına basarak) BIOS ayarlarına girin.
- Boot (Başlangıç) sekmesinde SSD’nin ilk sıralarda listelendiğinden emin olun.

4. Görüntü Kaynağını Seçin:
- Monitörünüzde doğru giriş kaynağının seçildiğinden emin olun (örn. HDMI, DisplayPort).

5. Donanım Kontrolü:
- Güç kaynağının yeterli olduğunu kontrol edin; tüm bileşenlere gereken gücü verip vermediğini gözden geçirin.
- RAM modüllerini çıkarıp tekrar takarak sağlamlığını kontrol edin.

6. Grafik Kartını Kontrol Edin:
- GeForce GT 730 grafik kartının yerinde düzgünce takılı olduğundan ve bağlantıların sağlam olduğundan emin olun.
- Eğer mümkünse, başka bir grafik kartı ile deneyin.

Bu adımları izlediğinizde hâlâ sorun çözülmezse, sistem bileşenlerinin daha detaylı bir incelemeye ihtiyaç duyabileceğini göz önünde bulundurun.