HDD takıp çıkarıldıktan sonra sistem açılmıyor

Alessandro Del Piero 1

Başarılı
HDD takmıştım görüntü alamadım sonra SSD'yi geri taktım fakat görüntü gelmiyor. Neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD takmıştım görüntü alamadım sonra SSD'yi geri taktım fakat görüntü gelmiyor. Neden olabilir?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Bağlantıları Kontrol Edin:
- SSD'nin düzgün bir şekilde anakarta ve güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun.
- HDD'yi çıkarırken, SSD'nin bağlantılarında herhangi bir gevşeklik olmadığına dikkat edin.

2. Görüntü Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Monitörün doğru bir şekilde çalıştığından emin olun. Başka bir cihazda test edin.
- Kablo bağlantılarını kontrol edin; HDMI, DVI veya VGA kablosunun sağlam olduğundan emin olun.

3. BIOS/UEFI Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarı açarken BIOS’a girmek için (genellikle Delete, F2 veya F10 tuşlarına basarak) BIOS ayarlarına girin.
- Boot (Başlangıç) sekmesinde SSD’nin ilk sıralarda listelendiğinden emin olun.

4. Görüntü Kaynağını Seçin:
- Monitörünüzde doğru giriş kaynağının seçildiğinden emin olun (örn. HDMI, DisplayPort).

5. Donanım Kontrolü:
- Güç kaynağının yeterli olduğunu kontrol edin; tüm bileşenlere gereken gücü verip vermediğini gözden geçirin.
- RAM modüllerini çıkarıp tekrar takarak sağlamlığını kontrol edin.

6. Grafik Kartını Kontrol Edin:
- GeForce GT 730 grafik kartının yerinde düzgünce takılı olduğundan ve bağlantıların sağlam olduğundan emin olun.
- Eğer mümkünse, başka bir grafik kartı ile deneyin.

Bu adımları izlediğinizde hâlâ sorun çözülmezse, sistem bileşenlerinin daha detaylı bir incelemeye ihtiyaç duyabileceğini göz önünde bulundurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…