mukar41

Uzman
Merhabalar. Herkese iyi günler. İşletim sistemi ve programlar yüklü eski bir HDD diskim var. Olduğu gibi 2. bir HDD'ye klonlama yapmak istiyorum. Önerebileceğiniz program var mı?

Alternatif olarak, HDD'den SSD'ye veya SSD'den HDD'ye klonlama yapabilen kapsamlı, ücretli program da olabilir.

Şu an için öncelik HDD...

Şimdiden teşekkürler.

İşletim sistemini yedekleyebileceğiniz 3. Bir disk varsa imaj yedekleme ve kurtarma özelliği ile programsız yapabilirsiniz, program ile yapmak isterseniz rehberi var.

MiniTool Partition Wizard veya EaseUS Partition Master. İkisinden de hem memnun olan hem de olmayan var.

Geçen gün bir akrabama uzaktan tarif ederek yaptırmaya çalışırken deneme premium seçince para istedi. Diğerini kullandık. Internette deneme secmeyince istemiyor, o özellik premium gerektirmiyor yazmışlardı ama bilgisayardan anlamayan akraba 3 dakikalık işi 53 dakikaya çıkardığı için en hızlı böyle çözdüm.

İşletim sistemini yedekleyebileceğiniz 3. Bir disk varsa imaj yedekleme ve kurtarma özelliği ile programsız yapabilirsiniz, program ile yapmak isterseniz rehberi var.

Teşekkürler. Bu rehberi seyrettim, hatta kendi laptopumda SSD klonlama da yaptım.

HDD'de denemedim. Çalıştığım iş yerinde eski nesil masaüstü PC ve HDD kullanılıyor. (İçinde otomasyon sistemi çalıştıran PLC ve skada sistemleri yüklü.) Yedek kasamız var ve o da HDD. Onun diskine klonlama yapmak istiyorum. Emin olamadım.

Windows'un kendi imaj alma özelliği ile bir diske Windows'un yedeğini alırsanız o yedeği aynı boyuttaki tüm disklere Windows kurulum kısmındaki kurtarma özelliği ile tekrar yazdırabilirsiniz.

Tek şartı yedeklediğiniz disk boyutu ile yazdıracağınız disk boyutunun aynı olması.

Aynı olmadığı durumlarda diski bölüp bölüm oluşturarak eşitlemek gerekiyor.

@mukar41

Windows'un kendi imaj alma özelliği ile bir diske Windows'un yedeğini alırsanız o yedeği aynı boyuttaki tüm disklere Windows kurulum kısmındaki kurtarma özelliği ile tekrar yazdırabilirsiniz.

Tek şartı yedeklediğiniz disk boyutu ile yazdıracağınız disk boyutunun aynı olması.

Aynı olmadığı durumlarda diski bölüp bölüm oluşturarak eşitlemek gerekiyor.

@mukar41
Teşekkürler, deneyeceğim.