Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sirius

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
8
Merhaba, bir arkadaşımın HDD'si çalışmıyor. Güç var, ses geliyor ama "İçindekilere erişemiyorum" dedi. Bad sector olduğunu düşünüyorum; yıllar önce başıma gelmişti, kurtarmıştım. Şimdi piyasada çok uygulama var, kafam karıştı. İçinde almamız gereken fotoğraf ve videolar var, verileri nasıl kurtarabiliriz?

Herkese iyi bayramlar.

Çözüm
Kardeşim CMD üzerinden HDD'ye girip "chkdsk /f" komutunu bir deneyin yine de. Eğer işe yararsa normal şekilde verileri yedeklersiniz.

Olmuyorsa, "EaseUS" yazılımını kullanmıştım zamanında birkaç kere ve gayet memnundum.
Kardeşim CMD üzerinden HDD'ye girip "chkdsk /f" komutunu bir deneyin yine de. Eğer işe yararsa normal şekilde verileri yedeklersiniz.

Olmuyorsa, "EaseUS" yazılımını kullanmıştım zamanında birkaç kere ve gayet memnundum.

Çözüm
Veriler cok buyuk degilse DiskGenius Free is gormeli. Free surum icin 1GB dosya boyutu limiti vardi yanilmiyorsam ancak diger trial programlar gibi sacma sapan kayit istemiyor bari ve gercekten ucretsiz.

Bunun disinda disk calisiyor ancak RAW olmussa ve fotograf/videolari almaniz yeterliyse, PhotoRec kullanabilirsiniz. Bende PhotoRec, RAW olmus kamera SD kartlarimi az kurtarmadi.