Ömer Önder

Uzman
Bugün bilgisayarı açtığımda bilgisayarımda normalde 3 sürücü bulunmasına rağmen sadece 2'si gözüküyordu. Görünmeyen sürücüm eski bir HDD ve aygıt yöneticisinde de ismi çıkmıyordu. Disk yönetiminde de resimdeki gibi geliyor. Her iki seçenek de seçince hata veriyor ve sanırım HDD kafa vurma yapıyor. Bir tur bir oynama sesi geliyor ve 2 saniyede bir aynı ses gelip duruyor. HDD problemli onu anladım zaten ama 1 TB'lık bir HDD ve içinde 200 GB'lık veri var veya daha fazla. Onları bir şekilde kurtarmam lazım. Paralı da olsa nereden yapabilirim kaça yaparlar? Veya kendim yapabilirsem ne yapabilirim? Pek param yok açıkçası elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Kabloları değiştirdim, HDD kartını söküp pinleri temizledim işe yaramayacağını bile bile ki işe yaramadı zaten.

1764329098060.webp

1764329077530.webp

Son düzenleme:

Teşekkürler ama sanırım sorunu buldum. HDD bir süre dıaşrıda bırakıp tekrar takmayı deneyince normal açıldı ama hemen geri takılmaya başladı. Sanırım sorun kart. Çünkü çok ısınıyor ve o bir sıcaklığa ulaşıcna veri okumayı bırakıyor. Bir şey kısadevre olmuş galiba. Onu bir şekilde soğuk tutup verileri almayı deneyeceğim artık. Başka bir şey yapılabilir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de laptopta bu sorunu yaşamaya başladım geçen sene, arada sırada gidip geliyor verileri yedekledim duruyor şu an.