Merhaba, benim bilgisayarımda 2 tane ekran kartı var. Birisi RX 570 birisi i5-12400. işlemcinin ekran kartı. Sorunum, HDMI ekran kartına bağlı olduğunda hiçbir programda Intel kullanmıyor. Bütün yükü RX 570'e yüklüyor. HDMI anakarta bağlandığında ise Intel ve ekran kartım çalışıyor ancak bir oyun açmak istediğimde aniden donuyor ve kullanılmaz hale geliyor.
Zaten olması gereken bu.
Masaüstü bilgisayarlarda, aynı laptoplardaki gibi MUX kullanamazsın. Anakarta harici ekran kartı bağlarsan dahili ekran kartını kullanamazsın.
Her zaman RX 570'i kullanacaksın, sebebin nedir böyle bir şey yapmaya çalışmanın?
Moderasyon Notu: Harici ve dahili ekran kartı aynı anda kullanılabilir.
Zaten olması gereken bu.
Masaüstü bilgisayarlarda, aynı laptoplardaki gibi MUX kullanamazsın. Anakarta harici ekran kartı bağlarsan dahili ekran kartını kullanamazsın.
Her zaman RX 570'i kullanacaksın, sebebin nedir böyle bir şey yapmaya çalışmanın?
Merhaba, benim bilgisayarımda 2 tane ekran kartı var. Birisi RX 570 birisi i5-12400. işlemcinin ekran kartı. Sorunum, HDMI ekran kartına bağlı olduğunda hiçbir programda Intel kullanmıyor. Bütün yükü RX 570'e yüklüyor. HDMI anakarta bağlandığında ise Intel ve ekran kartım çalışıyor ancak bir oyun açmak istediğimde aniden donuyor ve kullanılmaz hale geliyor.
BIOS'tan multi monitör ayarını açarsınız, ekran kartından görüntü alırken Windows üzerinden dahili GPU'ya uygulama atarsınız, siz RX570'den görüntü alırsınız ama uygulama dahili GPU'da çalışır.
Bunun tam tersini de yapabilirsiniz.
Sadece dizüstünde bu geçiş otomatik oluyor, masaüstünde uygulamaların hangi GPU'da çlışacağını bizim ayarlamamız gerekiyor, yoksa uygulamaları görüntü alınan GPU'da çalıştırıyor.
Hocam bu sorunun kaynağını bilmiyorum uzun zamandır var format da çare etmiyor. HDMI anakarta bağladığım zaman hem işlemcimin ekran kartı hem kendi ekran kartım çalışıyor. Ama bir oyun veya uygulama açarken tak diye donuyor görev yöneticiside çalışmıyor. Ana kartım Asus Prime B660M-K D4 iGPU multi özelliği devrede ama dediğim gibi işlemcimin ekran kartı çalıştırmıyor.