Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

racooss

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba,

Lenovo laptopumu HDMI ile TV’ye bağlayıp film izledim. HDMI’ı çıkardıktan sonra laptop ekranımda görüntü gelmemeye başladı.
  • Bilgisayar açılırken BIOS ekranını laptop üzerinden görebiliyorum.
  • Windows açıldığında ise laptop ekranı tamamen kararıyor.
  • HDMI’ı tekrar takarsam TV’de görüntü geliyor ve bilgisayarı normal şekilde kullanabiliyorum.
  • Win + P ile ekran seçeneğini değiştirmeyi denedim ama laptop ekranı yine çalışmıyor.
  • HDMI takmadan laptop ekranına görüntü geri gelmiyor.
Acaba sorun sürücüden mi kaynaklanıyor, yoksa ekran devre dışı mı kaldı? Daha önce böyle bir problem yaşamamıştım. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ChatGPT'nin tavsiyesi ile sorunu çözdüm. İleride bu sorunu yaşayan olursa diye çözüm çok basit aslında.

Ctrl + P falan hiçbiri işe yaramıyor.

Bilgisayarı güvenli modda açtıktan sonra ekran geliyor. Bu sırada da Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcısının sürücüsünü kaldırmak gerekiyor. Daha sonra bilgisayarı normal bir şekilde yeniden başlattıktan sonra sorun çözüldü.

ChatGPT'nin tavsiyesi ile sorunu çözdüm. İleride bu sorunu yaşayan olursa diye çözüm çok basit aslında.

Bilgisayarı güvenli modda açtıktan sonra ekran geliyor. Bu sırada da Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcısının sürücüsünü kaldırmak gerekiyor. Daha sonra bilgisayarı normal bir şekilde yeniden başlattıktan sonra sorun çözüldü.
Düzeltme:

Sorun çözülmedi. Driver silince sorun gidiyor ama Windows otomatik olarak driver kurunca tekrar ekran gidiyordu.

Sorunu yaşayan arkadaşımdı, uzaktan bağlanıp halletmeye çalışıyordum. Bu akşam fark ettim ki ekran parlaklığını dibe çektiği için ekran görünmüyor sanıyormuş...

Parlaklığı artırınca düzeldi. :inanılırgibideğil:
Ekran görüntüsü 2025-10-02 002637.webp

Ekran özelliklerinden böyle bir ekran çıkıyor mu? Bu ekranları genişlet kısmından 1 veya 2 hangisi seçilirse görüntü gelmeyebilir. Özelliklerden ekran ayarlarını kontrol eder misin? Bir de farklı bir HDMI kablosu deneyebilirsin. Uç kısmından temasızlıkta yapıyor olabilir. Çift ekran kullanmak istiyorsan bu ekranları genişlet kısmı veya hangisini seçmek istiyorsan ona göre 1 veya 2'yi seçmen lazım.

Eki Görüntüle 189490

Ekran özelliklerinden böyle bir ekran çıkıyor mu? Bu ekranları genişlet kısmından 1 veya 2 hangisi seçilirse görüntü gelmeyebilir. Özelliklerden ekran ayarlarını kontrol eder misin? Bir de farklı bir HDMI kablosu deneyebilirsin. Uç kısmından temasızlıkta yapıyor olabilir. Çift ekran kullanmak istiyorsan bu ekranları genişlet kısmı veya hangisini seçmek istiyorsan ona göre 1 veya 2'yi seçmen lazım.
HDMI takılı değilken laptop a ekran gelmiyor bile. HDMI takınca da sadece TV de görünüyor. Ekranı bilgisayara aktarınca gelmiyor. Sadece TV ye geliyor.

Davranışı sanki laptop ekranı yanmış gibi. Ama ekranda arıza yok.

Düzeltme:

Sorun çözülmedi. Driver silince sorun gidiyor ama Windows otomatik olarak driver kurunca tekrar ekran gidiyordu.

Sorunu yaşayan arkadaşımdı, uzaktan bağlanıp halletmeye çalışıyordum. Bu akşam fark ettim ki ekran parlaklığını dibe çektiği için ekran görünmüyor sanıyormuş...

Parlaklığı artırınca düzeldi. :inanılırgibideğil:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm