Makaleler
1
Yer
The Lands Between
Monitörümde 2 HDMI, 1 tane de DP portu var. 2 HDMI da dolu, birinde laptopum; diğerinde PS4 var. Bazen Nintendo Switch'i de monitöre bağlıyorum, bazen de PS4'ü kullanıyorum ama HDMI kablosunu zırt pırt birinden çıkarıp öbürüne takmak istemiyorum. 2 HDMI'ı da konsollara, DP kablosunu da laptopa bağlayabilirim ama laptop'da DP portu yok. HDMI'ı bir şekilde ara bir aparatla DP'ye bağlayabilmem mümkün mü? Mümkünse, ne almam gerekiyor?

Bu tarz bir Switch alıp HDMI üzerinden kullanmaya devam edebilirsin fakat illa DP portunu kullanacağım dersen bu ürünü tercih edebilirsin.
1765391268328.webp

Bu tarz bir Switch alıp HDMI üzerinden kullanmaya devam edebilirsin fakat illa DP portunu kullanacağım dersen bu ürünü tercih edebilirsin.
Eki Görüntüle 209594
Bu monitorumdeki HDMI portunu 2 porta mi cikartiyor? Oyle ise tam aradigim cihaz aslinda.

Var evet googla'a HDMİ to DP kablo yazınca bir sürü seçenek bulabilirsiniz.

Örneğin; Link
Bu urun DP to HDMI mi yoksa HDMI to DP mi bence arada fark vardir. Sonucta DP daha ustun bir teknoloji dolayisiyla HDMI'dan DP'ye donustururken ek bir seyler olacak gibi dusundugumden bunlara pek bulasmadim.

Bu monitörümdeki HDMI portunu 2 porta mi cikartiyor? Oyle ise tam aradigim cihaz aslinda.

Bu ürün DP to HDMI mi yoksa HDMI to DP mi bence arada fark vardir. Sonucta DP daha ustun bir teknoloji dolayisiyla HDMI'dan DP'ye donustururken ek bir seyler olacak gibi dusundugumden bunlara pek bulasmadim.

Burada ki mantık şu cihaza örnek olarak PS4 ve Switch bağlıyorsunuz ve diğer çıkışını ise monitöre bağlıyorsunuz daha sonradan üstünde olan tuşa basarak ikisi arasında anlık geçiş yapabilirsiniz. Yani ışık şalteri gibi düşünebilirsin kapalı veya açık konumu yerine seçenek 1 veya seçenek 2 olarak çalışıyor.

Burada ki mantık şu cihaza örnek olarak PS4 ve Switch bağlıyorsunuz ve diğer çıkışını ise monitöre bağlıyorsunuz daha sonradan üstünde olan tuşa basarak 2'si arasında anlık geçiş yapabilirsiniz.
Hmm, bu iyimis, tam aradigim urundu. Bunu alayim o zaman. Tesekkurler.

Bu monitorumdeki HDMI portunu 2 porta mi cikartiyor? Oyle ise tam aradigim cihaz aslinda.

Bu urun DP to HDMI mi yoksa HDMI to DP mi bence arada fark vardir. Sonucta DP daha ustun bir teknoloji dolayisiyla HDMI'dan DP'ye donustururken ek bir seyler olacak gibi dusundugumden bunlara pek bulasmadim.
Farketmiyor size her türlü laptoptan hdmi girişi DP ye çevirecek kablo lazım 2 yönlü de kullanılabilen bir kablo bu.