Hearts of Iron IV yeterli asker bulamama sorunu nasıl çözülür?

Charde

Çalışkan
Merhaba, iyi sosyaller. HOI4’e yeni başladım. Çok bilgim olmadığı için buraya yazıyorum. Oyunda Türkiye’yi seçtim ve o yıllarda yeni kurulan bir ülke olduğu için yeterli insan gücü yok. Bir yandan Hayalistan isyan ediyor; onları durdurmak için asker yönlendireyim diyorum ancak yeterli sayıda olmadığı için uyarı veriyor. Serbest bırakınca da direkt isyan ediyorlar. Ülke faşist veya komünist olmadığı için asker alımlarını artıramıyorum, %2,5’te kaldı. Nasıl asker sayısını artırıp Hayalistan’ı durdurabilirim? Yeni başladığım için ekstra tavsiyeler verirseniz de sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni başlayan birisi olarak Türkiye oynama. Görev ağacı ve mekanikleri ile çok karışık ve min-Max gerektiren bir ülke. Yeni başlayan birisi olarak axıs ülkelerinden şaşma. Örneğin savaş mekanikleri için Romanya, Macaristan başlangıç için iyi seçenekler. Devamında ise Almanya ve donanma için ise İtalya'yı öneririm.

Türkiye için ise ülke devasa de-buff özellikler ile başlıyor. Bunları aşmanın yolu ise görev ağacında ilerlemek. Ayrıca başlangıçtaki ordu Türkiye boyutundaki bir ülke için çok yüksek dolayısıyla süvari birimlerini, tank ünitesini ve piyade birliklerinin bazılarını silmeni öneririm. Kürt isyanını engellemek için ise önerim o bölgeye garrison yollamaman ve isyan çıkmasına izin vermen. Sonrasında isyanı kolaylıkla bastırıp bütün sıkıntıyı temelli halledebilirsin.

Asker dediğiniz şey manpower. Manpower’i artırmanın üç yolu var:
1. Focus yoluyla buff almak.

2. Decisions kısmından PP harcayarak kazanmak. Özellikle Türkiye’de 6 ok olduğu için populizm gibi birini seçip manpower kazanabilirsiniz.

3. Askere alım yasasını değiştirmek. Zaten kendiniz demişsiniz, ideoloji gereği değiştiremiyorsunuz. Tavsiyem savaşa girince extensive olacak şekilde değiştirmeniz.

Hayalistan’ı Agency kısmından “Root-Out Resistance” seçerek dizginleyebilirsiniz. Political advisor yerine bir tane agency ile alakalı adam alırsanız aynı anda 2 ajan alabilirsiniz. Ayrıca garnizonu Martial Law’a alırsanız, yine resistance düşecektir. Tabii garnizonu değiştirmek manpower gerektirecektir.

Desteğiniz için teşekkür ederim ancak oyunu Türkçe yamalı oynadığım için bu dediklerinizi anlayamadım. Nereden değiştirebilirim?

Milliyetçiliğimizi kullanarak hem parayla Türkiye dlc si satıyolar hem de debuff ile başlatıyorlar.Tavsiyelerin için teşekkür ederim

Milliyetçiliğimizi kullanarak hem parayla Türkiye dlc si satıyolar hem de debuff ile başlatıyorlar.Tavsiyelerin için teşekkür ederim

Türkiye biraz geç oyun ülkesi. Yani savaşa hazır olması 41-42'yi buluyor genelde. WW2 odaklı bir oyun olduğu için gerçekte savaşa girmemiş bir ülkeye normal oyunda çok önem verilmemesini haklı buluyorum.

Türkçe yamasız oynayın. Çoğu yeri çevirmiyor yama.

Merhaba rahatsız ettiğim için kusura bakmayın ancak şu an insan gücüm 0 olarak görünüyor.Bu ne demek?Üstteki 13 bin kişi nasıl bir anda 0 a düştü?Zamanı ilerlettiğim sürede bir şey mi unuttum acaba?Yardım ederseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…