Makaleler
1
Sony, Mali raporunda Helldivers 2'nin çıkışındaki ilk 12 haftasında 12 milyon sattığını belirtti.

God of War: Ragnarok'un ilk 10 haftasında 11 milyon sattığına bakılırsa, oldukça başarılı bir satış sayısı. Bu arada Helldivers 2'ye AAA oyun bütçesi harcanmadı, tam oyun fiyatı 70 dolar olarak değil, 40 dolar olarak satılıyor.

Sony gibi bir paragöz şirketin, bu rakamlar iştahını açacaktır. En iyi stüdyoları dışında artık diğer stüdyolarını singleplayer hikayeli oyunlar yapmak yerine live service oyun yapmaya dayatabilir.

Kaynak:

Live-service oyunları hakkında haklı olarak "berbat" bir hizmet türü olarak görenler var ancak güzel ve mantıklı bir oyun çıkınca ne kadar güzel bir işin ortaya çıkacağını kanıtladı HD2. bu tür servis oyunlarına karşı değilim, SS gibi berbat bir iş çıkmasın da.

Helldivers 2 gitgide şaşırtmaya devam ediyor. Kitlesi dahi çok güçlü oyunun, çok değişik bir ortamı var.

Koca firmaya gerçek anlamda r attıran bir kitle, Steam incelemeleri öyle hızda kötüye dönüştü ki bende şaşırdım, hatta bu birlikleri için çok güzel Meme'ler hazırlıyorlardı...

Helldivers 2 git gide şaşırtmaya devam ediyor. Kitlesi dahi çok güçlü oyunun, çok değişik bir ortamı var.
Kitlesiyle alakalı şunu da söyleyeyim, bu oyunun bayağı Meme’leri dönüyor internette. Hele ki Halo ile Helldivers karşılaştırmaları. Halo evreninde Helldivers konseptine sahip bir askeri birlik var, ODST diye. Abilerim hep bunun mizahını döndürüyor internette. Şahsen hoşuma gidiyor bu tarz şeyler.

Live-service oyunları hakkında haklı olarak "berbat" bir hizmet türü olarak görenler var ancak güzel ve mantıklı bir oyun çıkınca ne kadar güzel bir işin ortaya çıkacağını kanıtladı HD2. bu tür servis oyunlarına karşı değilim, SS gibi berbat bir iş çıkmasın da.
Ben oyunu pek sevemedim, tabii bu benim düşüncem. Teması bana tam uymadı.

Firmanın bu konularda tecrübesi olması, aslında başarılı yaptı bu oyunu. Hiçbir zaman ilk hedefledikleri şey para olmadı bence. Oyun için herhangi bir baskı uygulanmamıştır zaten AAA bütçesi harcanmadığı için. Adamlarda tutkusu oldukları türün peşinden gittiler.

Koca firmaya gerçek anlamda r attıran bir kitle, Steam incelemeleri öyle hızda kötüye dönüştü ki bende şaşırdım, hatta bu birlikleri için çok güzel Meme'ler hazırlıyorlardı...

Hızını alamayıp Helldivers'in birincisine de yapmaya başlamışlardı. Sonrasında yapımcısı birincinin günahı neydi diye serzenişte bulunup tweet attı, çok ironik olay gerçekten. :)

Kitlesiyle alakalı şunu da söyleyeyim, bu oyunun bayağı Meme’leri dönüyor internette. Hele ki Halo ile Helldivers karşılaştırmaları. Halo evreninde Helldivers konseptine sahip bir askeri birlik var, ODST diye. Abilerim hep bunun mizahını döndürüyor internette. Şahsen hoşuma gidiyor bu tarz şeyler.

Eskiden 4Chan'de bu tarz şeyler vardı. Şu an nasıl bilemiyorum tabii.