Markalaşmanın önemi işte bunların muadili bir firmada çalışıyordum yemin ediyorum örneğin irmik satılıyor ya onu gidip metrodan koli koli alıp sonra 200 g'lık ambalajlara doldurup 20 katı fiyata satıyorduk. Pirinç ununu BİM'den aldığımız pirinçleri öğüterek hazırlıyorduk. Maliyeti 5₺'yi geçmeyen şeyleri 100₺'ye kitliyordular millete. Makarnalar zaten metrodan alınan irmik üzerine sebze suyu katılarak hazırlanıyor...

200 gram sebzeli erişte nasıl 214 lira olabilir? Belki küçük bebeklere özel farklı üretiliyor olabilir.
Farklı falan üretilmiyor bildiğin erişteye sebze suyu ekliyorlar renk renk yapıyorlar. Bunların hedef kitlesi siz biz değiliz, bir ürün alırken fiyatına bakmayan insanlar.

Markalaşmanın önemi işte bunların muadili bir firmada çalışıyordum yemin ediyorum örneğin irmik satılıyor ya onu gidip metrodan koli koli alıp sonra 200 g'lık ambalajlara doldurup 20 katı fiyata satıyorduk. Pirinç ununu BİM'den aldığımız pirinçleri öğüterek hazırlıyorduk. Maliyeti 5₺'yi geçmeyen şeyleri 100₺'ye kitliyordular millete. Makarnalar zaten metrodan alınan irmik üzerine sebze suyu katılarak hazırlanıyor...

Her sektör öyle. Biz de Madame Coco'ya mal yapardık, malın fiyatı 50₺ ise etiketi, 150₺'den 40₺'ye indirilmis gibi tasarlardık. Aynı maldan çöpe gidecek ürünleri de 3 harfli marketlere itelerdik.

2 kattan biraz fazla fiyat girip %50 indirim yapıyoruz demek de moda oldu iyice. İkincisi 1 TL ürünlerinde de benzer şey yapılıyor. Normalde 50 liralık şeye 102 lira yazıyor, normalde 2 tane alsan 100 lira ödeyeceksin ama indirimli dedikleri fiyattan 102+1 liradan 103 liraya %3 zamlı almış oluyorsun örneğin. :D