erkuteer1

Becerikli
Merhaba

Last of Us 2 için arama yaparken dijital olarak çok uyguna satılan ilanlar gördüm. Hepsiburada için şaşırdığım da bir konu oldu kurumsallıktan ötürü. Bir satıcı ile konuşurken size özel bir hesap ile verileceği söylendi. PS Store'da 3k olan oyunlar burada 1k gibi bir rakama satılıyor. Bana özel olacaksa nasıl kar ediyor bu satıcılar anlamış değilim. Çekindiğim nokta konsol IMEI banlanması. böyle bir risk taşıyor mu sormak istedim. Daha alternatif sitelerde 100 TL'ye satılan hesaplardan daha güvenilir geldi. Mantık olarak kafama oturtamadım. Bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSN hesabı satmak, direk sözleşmeye aykırıdır. Yakalanırsa yasaklanır.

Evet. Açıkçası Store fiyatlarını gördükçe çok cazip geliyor çok uzay fiyatlar var. Satıcılar PS5 için banlanma riskinin olmadığını büyük puntolarla yazıyorlar ancak ne kadar güvenilir tabii tartışılır.

Bilgilendirme amaçlı;

Bu tür satılan hesaplarda örnek verelim 4 kişiye satıldıysa (şanslıysanız), diğerleri oyuna girmemiş olursa ancak girebiliyorsunuz. Sizden önce biri oyunun içindeyse "Bu içerik kullanılmıyor. Bu içeriği başka bir konsolda kullanıyorsunuz. Bu PS5 sistemindeki içerikleri lisansınızla başlatmanız biraz zaman alacak." gibi bir uyarı alıyorsunuz ve tek yapmanız gereken hesabı satın alan kişilerin hangisi oyundaysa çıkmasını beklemek ve diğer satın alanlardan önce davranıp girmeniz gerekiyor. Bazıları bu uyarıyı almamak için fırsatı yakaladığında saatlerce belki günlerce oyunu açık bıraktığıda oluyormuş.

Satıcılar bunu açıklamalarda yazmıyor, satın alma işlemi tamamlandığında belirtiyorlarmış. Bu da tabii ki artık çok geç olduğu anlamına geliyor.

Bu tarz hesaplar satın almayı düşünenler için kaynağı sağlam bir arkadaşımın ilettileridir.

Son düzenleme: