Yemeyeceğim, sevmediğim yemeği yapmam zaten. Yemek yapmayı da herkese de tavsiye ederim. Her zaman size yemek yapan birisi olmayacak. İlerde eşiniz olacak olsa bile yemek makinesi olarak bakmamak lazım. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir temelinizi oluşturmaya çalışın.

Yemeyeceğim, sevmediğim yemeği yapmam zaten. Yemek yapmayı da herkese de tavsiye ederim. Her zaman size yemek yapan birisi olmayacak. İleride eşiniz olacak olsa bile yemek makinesi olarak bakmamak lazım. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir temelinizi oluşturmaya çalışın.

Tavsiyen için teşekkürler. Ara sıra zaten yapıyorum ama hiçbirimiz “her zaman bize yemek yapan biri olacak” gibi bir iddiada bulunmadık. İleride kimin evlenip evlenmeyeceğini de bilemeyiz. Evlenince eşi bir yemek makinesi gibi görmek tabii ki yanlış, bu konuda haklısın. Ama yine de kimsenin böyle bir iddiası veya savı olmadı ki. Bir insanın “oh, her zaman yemek önüme gelecek” diye düşündüğünü sanmıyorum.

Bu durum biraz şu klişe gibi geliyor: “ileride annen baban yanında olmayacak.” zaten bunun farkında olacaklarını düşünüyorum. İnsanlar zamanla kendi düzenini kurar. Tabii yemek yapmak temel oluşturur mu, o tartışılır. Ama kendi yemeğini yapabilmek güzel bir şey, hoş oluyor. Eşine yemek makinesi gibi bakmamak da hem aile içinde hem genel olarak önemli.

Dediğim gibi, ortada böyle bir iddia ya da tez yoktu. Yine de söylediklerin için teşekkür ederim. Saygılar.

Evde genelde yemek olmadığı için aparatif kendime bir şeyler hazırlıyorum. Genelde memnun değilim. Ama evde kimse yok naparsın. Et ve tavuk yani protein evde çok zayıf kalıyor sebze meyve hazırlıyorum yemek olarak. Dün tavuk sote yaptım on numara oldu. Et hazırlayacak birisi olsa haftanın 3 günü et 3 günü tavuk yerim o derece canım çekiyor.😄

Tavsiyen için teşekkürler. Ara sıra zaten yapıyorum ama hiçbirimiz “her zaman bize yemek yapan biri olacak” gibi bir iddiada bulunmadık. İleride kimin evlenip evlenmeyeceğini de bilemeyiz. Evlenince eşi bir yemek makinesi gibi görmek tabii ki yanlış, bu konuda haklısın. Ama yine de kimsenin böyle bir iddiası veya savı olmadı ki. Bir insanın “oh, her zaman yemek önüme gelecek” diye düşündüğünü sanmıyorum.

Bu durum biraz şu klişe gibi geliyor: “ileride annen baban yanında olmayacak.” zaten bunun farkında olacaklarını düşünüyorum. İnsanlar zamanla kendi düzenini kurar. Tabii yemek yapmak temel oluşturur mu, o tartışılır. Ama kendi yemeğini yapabilmek güzel bir şey, hoş oluyor. Eşine yemek makinesi gibi bakmamak da hem aile içinde hem genel olarak önemli.

Dediğim gibi, ortada böyle bir iddia ya da tez yoktu. Yine de söylediklerin için teşekkür ederim. Saygılar.
Tüm üyelere yemek meselesi açılmışken bunun için tavsiyede bulunmuşum; yemek yapamıyor musunuz, aciz misiniz? demedim. Paragrafı tekrar okursan samimiyetimi anlarsın :thumbsup:.

Tüm üyelere yemek meselesi açılmışken bunun için tavsiyede bulunmuşum; yemek yapamıyor musunuz, aciz misiniz? Demedim. Paragrafı tekrar okursan samimiyetimi anlarsın :thumbsup:.

Anladım hocam, iyi yapmışsınız. Zaten samimiyet konusunda bir sıkıntı yok; tüm üyelere tavsiye verdiğinizi fark ettim. Bir üye olarak size teşekkür ettim, sorun yok. Teşekkürler, saygılar.

Aksamlari sadece salata yiyorum bir tabak. 1 senedir de sasmadi. İdeal kilomun da altindayim 3-4 kilo. Genel olarak da cok bir şey yemiyorum bira vs. istahimi kesiyor.

Ablamla yaşıyorum ama çok geç geliyor eve o yüzden kendim yapıyorum yemekleri. İyi yemek yaptığımı düşünüyorum. Annem ve babam ziyarete gelince yemekleri ben yapıyorum ablam yerine. Genellikle tavuk ve pilav/makarna yaparım. Canım isterse Sezar salata. Hoşuma gidiyor.

Sebze veya et ayırt etmem. Bazı sebze yemekleri çok güzeldir severim. Örneğin: Kabak dolması, türlü, patates yemeği, taze fasulye vs.

Ne hoşuma gidiyorsa onu pişiriyorum, yemeği yapmak değil bulaşık yıkamak asıl çile.
Evet abi ya. Her bulaşığı makine çıkarmadığı için anneme yardım amaçlı ben yıkıyorum resmen eziyet. Tencereyi, tavayı falan yıkarken tezgahta batıyor, bir de tezgahı yıkamak zorundasın 😫

Son düzenleme: