30k altına düşmediği sürece 4060 modelini pek önermem şahsen.

Erazer harici en ucuz 4060 model ile arasında 2.5-3K fiyat farkı olduğunu düşününce alınabilir PTM7950 uygulansa ve kısıtlama ile sıcaklık azaltılabilir.

Gaming olmayan laptop önerileri gelir mi?

Gaming olmayan laptoplar hakkında geniş bir bilgiye sahip değilim benim alanım daha çok gaming modeller ile ilgili. Ama ileride belki gelir neden olmasın.

Erazer harici en ucuz 4060 model ile arasında 2.5-3K fiyat farkı olduğunu düşününce alınabilir PTM7950 uygulansa ve kısıtlama ile sıcaklık azaltılabilir.
Geçen tartıştığımız arkadaş gibi olmasın ama bence o kadar para veriyorken azıcık kıyıp limitleriyle uğraşmayacağımız bir şey almamız gerek.

Mesajı düzelttim kusuruma bakmayın.
34K'ya o model yerine 12450 LOQ alınabilir derdim ama sorunlu model maalesef.

34K ya 4060 LOQ yok ve LOQ da sorunlu model değil ne sorunu var? Hangi modelden bahsediyorsunuz?

Geçen tartıştığımız arkadaş gibi olmasın ama bence o kadar para veriyorken azıcık kıyıp limitleriyle uğraşmayacağımız bir şey almamız gerek.
Bütçesi hiç çıkmayan ve ille de 4060 isteyen bir kişi için tercih edilebilir bir model.

34K ya 4060 LOQ yok ve LOQ da sorunlu model değil ne sorunu var? Hangi modelden bahsediyorsunuz?
Ürün 35.5K'mış kusura bakmayın fiyatlar dakika başı oynuyor. Sorununu ise yabancı forumlarda modeli arastirsaydiniz yada modeli kullansaydiniz bilirdiniz. TR ve Hindistana gelen 12450HX modellerinde gelen anakart işlemci için uygun değil ve bir çok sorun yaşayan oluyor mesela en yakın arkadaşım gibi. Normal oyun oynarken anakartı yandı servis marka hatası olduğu için bedavaya değiştirdi ama her birkaç ayda anakart yapacaksa modeli almanın anlamı yok biraz şans işi yani. Ayrıca 170w adaptör olayı var o çok mühim değil onu servis 240w ile ücretsiz değiştiriyor ama anakart olayının çözümü yok ayrıca yaşayan bir çok insan var Allah'tan servis parçayı yurt dışından getirtmedigi için servis süreci hızlı işliyor.

Ürün 35.5K'mış kusura bakmayın fiyatlar dakika başı oynuyor. Sorununu ise yabancı forumlarda modeli arastirsaydiniz ya da modeli kullansaydiniz bilirdiniz. TR ve Hindistana gelen 12450HX modellerinde gelen anakart işlemci için uygun değil ve birçok sorun yaşayan oluyor mesela en yakın arkadaşım gibi. Normal oyun oynarken anakartı yandı servis marka hatası olduğu için bedavaya değiştirdi ama her birkaç ayda anakart yapacaksa modeli almanın anlamı yok biraz şans işi yani. Ayrıca 170W adaptör olayı var o çok mühim değil onu servis 240W ile ücretsiz değiştiriyor ama anakart olayının çözümü yok.

Anakart yanma olayı i5 12450HX'te yaşanıyor fakat TR de yaşayan pek kişi görmedim sorunlu olan ürünler büyük oranda Hindistan pazarındaki ürünler.

Anakart yanma olayı i5 12450HX'te yaşanıyor fakat TR de yaşayan pek kişi görmedim sorunlu olan ürünler büyük oranda Hindistan pazarındaki ürünler.
Model aynı Model ayrıca TR'de de yaşananlar var. Zaten servisin yedekte anakart tutmasından belli. Sorun yasandigi için yapılacak islem belli. Servis raporunda üstündeki donanımların başka anakarta aktarıldığı söylendi. Hazır protokoller.

Model aynı Model ayrıca TR'de de yaşananlar var. Zaten servisin yedekte anakart tutmasından belli. Sorun yasandigi için yapılacak islem belli. Servis raporunda üstündeki donanımların başka anakarta aktarıldığı söylendi. Hazır protokoller.

i5 12450HX çok gereksiz watt çeken bir işlemci Max TDP'si 150W falandı herhalde. Dediğim gibi çoğunluk Hindistan tarafında var fakat bu TR de yaşanmayacağı anlamına gelmiyor evet. 2-3 yanma konusu gördüm ama uzun süredir memnun şekilde kullananlarda var. Teknoloji biraz şans işi maalesef. İşlemcinin kısıtlanıp kullanılmasını öneririm.

i5 12450HX çok gereksiz watt çeken bir işlemci Max TDP'si 150W falandı herhalde. Dediğim gibi çoğunluk Hindistan tarafında var fakat bu TR de yaşanmayacağı anlamına gelmiyor evet. 2-3 yanma konusu gördüm ama uzun süredir memnun şekilde kullananlarda var. Teknoloji biraz şans işi maalesef. İşlemcinin kısıtlanıp kullanılmasını öneririm.
Evet alinacaksa UV yapılıp kullanılmasını öneriyorum bende. Onun dışında cihaz cidden mükemmel tabiki pil ömrü dışında, onunda sorunu belli zaten.

Evet alinacaksa UV yapılıp kullanılmasını öneriyorum bende. Onun dışında cihaz cidden mükemmel tabii ki pil ömrü dışında, onunda sorunu belli zaten.

Günlük internette gezinme gibi işlerde 2 saat anca götürüyor. iGPU bulunmayan 7435HS model bile 3 saat görüyor.