Sabahları bir kupa ağır bir filtre kahve içmeden kendime gelemiyorum. Eğer içmezsem gün boyu kendimi uykulu hissediyorum uyku problemim olmamasına rağmen. Akşama doğru da günün yorgunluğu vb. derken bir tane de Monster veya Black Bruin 500ML içiyorum. Bunun bana uzun vadede kalp açısından vb. zararı ne olur?
Detaylar
Kim cevapladı?Filtre kahve zararlı mıdır sorusuna kesin yanıt vermek doğru değildir. Zira zararlarının ortaya çıkması için aşırı bir tüketim gerekiyor. Zararları arasında ise kafein bağımlılığı, taşikardi, huzursuzluk hissi, dişlerin sararması vb. diyebiliriz. Fakat dediğim gibi, aşırı tüketim gerekir bu belirtiler için.
Enerji içecekleri kısmında ise pek olumlu şeyler söyleyemeyeceğim. Yapılan çoğu bilimsel araştırma, zararlarının üst seviyede olduğunu kanıtlamış.
Enerji içecekleri kısmında ise pek olumlu şeyler söyleyemeyeceğim. Yapılan çoğu bilimsel araştırma, zararlarının üst seviyede olduğunu kanıtlamış.
- Makaleler
- 4
Filtre kahvelere çok bir şey diyemeyiz. Kullanım sıklığına, kafein oranına bağlı bir şey bu. Ama enerji içeceklerinde olay değişiyor. Bildiğim kadarıyla enerji içecekleri çarpıntı yapabilirmiş. Bunun yanı sıra başka zararları da var mış.
- Makaleler
- 7
Sabahları bir kupa ağır bir filtre kahve içmeden kendime gelemiyorum. Eğer içmezsem gün boyu kendimi uykulu hissediyorum uyku problemim olmamasına rağmen.
Normaldir. Kafein bagimliligi belirtileri bunlar. Kotu bir şey olmasa da agir yapmak yerine daha az kahve koyun veya sut katin. Ogle vaktinden sonra da kafein tuketmeyin, uyku kalitenizi ciddi sekilde dusuruyor.
Akşama doğru da günün yorgunluğu vb. derken bir tane de Monster veya Black Bruin 500ML içiyorum. Bunun bana uzun vadede kalp açısından vb. zararı ne olur?
Aksam iciyor olmaniz pek iyi olmamis, uyku kalitenizi ciddi sekilde etkileyecektir ve bu yuzden de sabahlari yorgun uyaniyor olabilirsiniz biraz da. Sadece 500ml varyantlarini bir tane olacak sekilde icmenin pek zarari olmayacaktir yuksek ihtimal ancak icindeki kafein zarar vermese de sekeri veriyor, bu yuzden surekli kullanimina uzak durmaya ozen gosterin. Tabii nadir olarak faydalari da olabiliyor dogru dozajda bu tur iceceklerin, ornegin Monster'larin (sanirsam Black Bruin'de de var) icindeki Taurin'in -ozellikle erkekseniz- faydasi yok degil, tabii o Taurin'i harcatacak bir aktivide bulunabiliyorsaniz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız kaloriyi yakamazsanız kilo problemleri yaşayabilirsiniz. Yaşa ve aktiviteye bağlı olarak günlük belirli bir kalori almak en sağlıklısı.
Ayrıca tek tip beslenme yerine genel tabir ile her şeyden az az tüketmek doğru olan.
Ayrıca tek tip beslenme yerine genel tabir ile her şeyden az az tüketmek doğru olan.
@Krmm makalelerden birisini atabilir misiniz? Türkçe İngilizce fark etmez.
@vanillamint teşekkürler. Çok iyi açıklamışsınız.
@memocaan hareketli bir yaşam tarzına sahibim. Günlük 10.000 adımı rahatça geçiyorum. Ayrıca hayatım boyunca garip bir şekilde hiç kilo problemi yaşamadım kilo almak istesem de istemesem de
.
@tear kafein veriyor. Ders çalışırken vb. dikkatimi açıyor benim.
@senuzulme B12 vitamini hep eksik çıkar bende. O yüzden supradyn kullanıyorum günlük olarak. Hazır bahane yakın zamanda tekrar kontrol ettireyim.
@vanillamint teşekkürler. Çok iyi açıklamışsınız.
@memocaan hareketli bir yaşam tarzına sahibim. Günlük 10.000 adımı rahatça geçiyorum. Ayrıca hayatım boyunca garip bir şekilde hiç kilo problemi yaşamadım kilo almak istesem de istemesem de
@tear kafein veriyor. Ders çalışırken vb. dikkatimi açıyor benim.
@senuzulme B12 vitamini hep eksik çıkar bende. O yüzden supradyn kullanıyorum günlük olarak. Hazır bahane yakın zamanda tekrar kontrol ettireyim.
Uyuyan Sincap
Üstün
Günde 20 kupa filtre kahve içen Türk vardı. Yani bence kahveden korkmayın. Ancak enerji içeceği diüretik etki yaparak fazla su kaybına sebep olur. Yani 2 günde 1 500ML enerji içeceği çok zarar vermez. Kahve ise eğer çok şekerli değilse hiç zarar vermez. 1 kupa 200 mg kafein içeriyor. İnsanı öldüren değer 6000 mg yani günde 4 5 fincan rahat içebilirsiniz. Benim tavsiyem araya Türk kahvesi gibi farklı lezzetler de katmanız yönünde
.
Ben bazen akşamları 1 çay fincanı Türk kahvesi ve 2 çekirdek kahve içiyorum bebek gibi uyuyorum. Bünyeye göre etki değişir.
Normaldir. Kafein bagimliligi belirtileri bunlar. Kotu bir şey olmasa da agir yapmak yerine daha az kahve koyun veya sut katin. Ogle vaktinden sonra da kafein tuketmeyin, uyku kalitenizi ciddi sekilde dusuruyor.
Aksam iciyor olmaniz pek iyi olmamis, uyku kalitenizi ciddi sekilde etkileyecektir ve bu yuzden de sabahlari yorgun uyaniyor olabilirsiniz biraz da. Sadece 500 ML varyantlarini bir tane olacak sekilde icmenin pek zarari olmayacaktir yuksek ihtimal ancak icindeki kafein zarar vermese de sekeri veriyor, bu yuzden surekli kullanimina uzak durmaya ozen gosterin. Tabii nadir olarak faydalari da olabiliyor dogru dozajda bu tur iceceklerin, ornegin Monster'larin (sanirsam Black Bruin'de de var) icindeki Taurin'in -ozellikle erkekseniz- faydasi yok degil, tabii o Taurin'i harcatacak bir aktivide bulunabiliyorsaniz.
Ben bazen akşamları 1 çay fincanı Türk kahvesi ve 2 çekirdek kahve içiyorum bebek gibi uyuyorum. Bünyeye göre etki değişir.