Her şeyden az az bilmesi lazım bence. Bende mesela bilgisayar, marangozluk, garsonluk, kasiyerlik, su tesisatçılığı, elektrik gibi gibi birçok yetenek var. Ha hepsini %100 biliyorum diyemem ama hepsinden işime yarayacak kadar bilirim.

İnsan en temel olarak kendini bilmelidir. Günümüzün bence en büyük problemi özbilincin aşırı derecede düşük olması. Bu durum, birey olamamış bireyleri(?) içinde bulunduran her türlü irili ufaklı insan topluluğunda bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Böyle geçmiş bir ömrün ne kişinin kendisine, ne dünyaya, ne de insanlığa bir faydası olduğunu düşünmüyorum.

Bazı istisnalar haricinde herkes anne ve babasının velayetinde yaşar ergin olana kadar yani üniversite çağına kadar. Bu zamana kadar ev işler, ufak tefek tamirat işleri gibi gündelik şeyleri öğrenebilirsin. Görece çok geniş bir soru tabiki ama biraz da kişilikten kaynaklanıyor bu durum. Bazen bunları bilmesen dahi ihtiyacın olacağı için zorunlu olarak öğrenmek zorunda kalabilirsin ki bunlar çoook basit şeyler.

Tavsiyem de yaşının gereği ne ise onu yaşaman. 20 yaşındayken 40 yaşında bir birey gibi davranmana gerek yok zira aradaki 20 yıl sana onu hayli hayli öğretecek.

Bazı istisnalar haricinde herkes anne ve babasının velayetinde yaşar ergin olana kadar yani üniversite çağına kadar. Bu zamana kadar ev işler, ufak tefek tamirat işleri gibi gündelik şeyleri öğrenebilirsin. Görece çok geniş bir soru tabiki ama biraz da kişilikten kaynaklanıyor bu durum. Bazen bunları bilmesen dahi ihtiyacın olacağı için zorunlu olarak öğrenmek zorunda kalabilirsin ki bunlar çoook basit şeyler.

Tavsiyem de yaşının gereği ne ise onu yaşaman. 20 yaşındayken 40 yaşında bir birey gibi davranmana gerek yok zira aradaki 20 yıl sana onu hayli hayli öğretecek.
Ben 25 yaşındayım. Sizce nasıl davranmalıyım ki yaşıma uygun davranmış olayım?

Adabı muaşeret dersleri vardı biz ilkokulda iken. Onları bilmesi sadece kendi için değil, içinde yaşadığı toplum için de çok önemli. Ona da ailenin destek atması lazım.