XPeriment_Lab 17

Çalışkan
Selam, son günlerde bilgisayarımın bir tuşu kırıldı ve ayrıca sık sık tozlanıyor. Ben de buna bir çözüm olarak bilgisayarın klavyesini değiştirmeyi düşündüm. Sizce mantıklı bir karar mıdır? Sizin de hiç laptop klavyesini değiştirdiğiniz olmuş mudur? Ve bu her tür laptop için de geçerli midir?

Selam, son günlerde bilgisayarımın bir tuşu kırıldı ve ayrıca sık sık tozlanıyor. Ben de buna bir çözüm olarak bilgisayarın klavyesini değiştirmeyi düşündüm. Sizce mantıklı bir karar mıdır? Sizin de hiç laptop klavyesini değiştirdiğiniz olmuş mudur? Ve bu her tür laptop için de geçerli midir?

Laptop klavyeleri Flex soketiyle bağlı olur yani kolayca değiştirmen mümkün lakin pin yapısı ve klavyenin oturacağı yere uygun olması için aynı modelin yedek parça klavyesini alman gerekir.

Eski laptoplarda klavyeyi değiştirmek daha kolaydı, yeni modeller biraz kompleks geliyor.

Eğer sadece tuş kırık ise komple klavyeyi değiştirmek top alıp vurmak gibi olur. 100 liralık maliyeti, klavyeyi komple değiştirerek 1000-1500'e mal etme. Herhangi bir bilgisayarcıya git, yapar eline verir zaten kısa sürede.