Nitro 5'in ilk pumpoutundan sonra termal ped kullanılması halinde sorunsuz iyi bir cihaz olduğunu eklemek isterim.
Elinize sağlık.

@talongod 1 sorum ve 1 yorumum var ;
Listedeki tuflar arasında göremeyince sormak istedim bunun fiyatı donanıma göre iyi midir ? 5070ti cihaza 110 bin tl vermek yerine oyun için 5060 kullanacağım gerekirse Ray tracing teknolojilerinden ve grafikten biraz kısmaya razıyım. Arada neredeyse bayağı fark var ; 5050 laptop + 5060 laptop = 5070 TI laptop parası ediyor neredeyse.
Game garaj r9t 5070ti içinde yorumunuzu duymak istiyorum mümkünse.

Yorumum;
https://www.akakce.com/oyun-bilgisayari/en-ucuz-msi-vector-16-hx-ai-a2xwhg-092tr-ultra-9-275hx-32-gb-1-tb-ssd-rtx5070ti-16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1164181331.html MSI Vector cihazları genel olarak biraz daha üst segment olarak tutmak istedik. 5050-5060m varken neden 5070Ti olmasın ki? Bir de MSI severlerin olduğunu biliyoruz, sizleri de düşündük
Bu cihaz sıfır değil maalesef outlet ve servis görmüş cihaz. güvenilir değil diye daha önce görmüştüm.
Oraya bir parantez açmak iyi olabilir satıcı ile ilgili , kendisinin daha önce pek güvenilir olmadığını görmüştüm, zaman geçti kaynağım yok.

Bahsettiğim durum ayni cihaz değil , lakin bu satıcı ile sorun yaşayanlar gördüğümü hatirlamaktayim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260524_124107_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20260524_124107_Hepsiburada.webp
    410,6 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_20260524_124115_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20260524_124115_Hepsiburada.webp
    655,9 KB · Görüntüleme: 17
@Unlishimaide, kafadaki bir kaç soru işaretini sonlandıralım.

1- Konuyu, bütçeden farksız yapmak istedik. Çünkü Türkiye gibi bir yerde kur farkları değişken olduğu için dün iyi olan cihaz yarın pahalı sayılabilir. Bu yüzden, daha çok model üzerinden gittik. O yüzden F16 modeller arasına attığınızı koymadık. Ayrıca, o işlemci mCPU için oldukça yüksek güç tüketiyor. Diyeceksiniz GameGaraj tarafında neden koydunuz diye, seçenek olsun istedik. Bu sefer onu koymadığımızda eminim yine bu dediğiniz tarzda bir yorum gelecekti. Kimseyi tamamen tatmin edemeyiz ne yazık ki.

2- Dediğiniz konuda evet, gözümüzden kaçmış. Ancak, satıcı ile alakalı dediğinizi bağdaştıramadım. Biz konuda "model" bazlı öneriler yaptık, fiyat bazından yapmadığımız için şu satıcı iyidir, bu kötüdür diyemeyiz.

Lenovo idepadleri en sona koysaydınız keşke en başta görünce konuyu okuyasım kaçtı.

Bu tür büyük konuları tek kişinin açmaması gerektiğine inanıyorum üç beş kişi birleşip ortak açılırsa kişisel düşünce tavsiyesi olmaktan çıkar yoksa ısıtılıp ısıtılıp her dönem açılıyor gelip bakıyoruz güzel cihazların yanında hep çöpler de maalesef öneriliyor.

@Öküz, IdeaPad serisi de diğer Lenovo cihazlar gibi iyi modeller. Oldukça fazla konfigürasyona sahipler. İyi olduğunu söyleyebilecek ve bunları liste başına koyabilecek kadar da iş tecrübem var. Rahat olun. Ayrıca, konuyu zaten 2 kişi oluşturduk üstüne kişisel düşünce tavsiyesi yapmadık konuyu okuduysanız görmüşsünüzdür. Her markadan modeller önermeye çalıştık. Bütçe vermememizin sebebi de budur zaten, objektif kalabilmek için çok uğraştık listeyi yaptığımız sırada. Sizin dediğiniz gibi, IdeaPad serisini eklemeseydik bu sefer neden eklemediğimiz sorgulanacaktı. Artık ben bu tarz muamma meseleleri kenara attım, fikriniz için teşekkür ediyorum.

@Veira, F16 dışında o işlemciyi soğutabilecek donanımlar mevcut ancak Game Garaj'ların kullandığı Tongfang kasalar için ağır işlemciler onlar. Bu yüzden mesela R9T - 9955HX ve HX3D modelleri de önermemeye çalışıyorum.