Her Türk böyle hissediyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tunahan4321
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tunahan4321

Başarılı
17 yaşındayım, misal ezan sesi duyunca sakinlesiyorum ağlayasim geliyor. Günahkar olduğum için. Geçen de tekbir sesleri duydum tüylerim diken diken oldu ve istemsiz oluyor şu esen Türk oğlu, Osmanlı torunusun lafını duyduğumda bile. Bunu şov amaçlı demiyorum ciddi şekilde içimde 4-5 duyguyu birden hissediyorum ve hem korkuyor hem seviniyor hem de sinirlenip hırs yapıyorum. Bir yandan da adrenalin geliyor özellikle irkimizin yaptığı şeyleri görünce, kendim titriyorum çok seviniyorum. Daha yeni internette bir şehit haberi gördüm, kendimi asker olarak düşünüp o sehitin benim arkadaşım olduğunu düşündüm, annemden gizli ağlamaya başladım. İçimde surekli oluyor, namaz kılarken bazen aglayabiliyorum. Allah'a ne kadar yakın olduğumu düşünüyorum, nefsime hakim olamayıp yaptığım şeyler aklıma geliyor ağlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Olmuyor. Deist - Zayıf Agnostik bir bireyim, ezanın amacı mümini namaza çağırmaktır genel olarak. Başka amacı tabii var ama en büyük ölçekde amacı namaz çağrısıdır. Ağlayacak bir durum yok bence, küçüklükten beri bu tarz şeylere alıştırıldıysanız böyle hissetmeniz normal.

4-5 yaşında kuran kursuna giderdim. Sure ogrenmeye kendim de çok sevdim. Cami evin divindeydi, imam da tanidikti gelip giderdim camiye. Secdede durur namaz kılmaya çalışırdım. Ezan herkese göre değişir bazen ağlarsın bazen gülerek gidersin. O da insanın içindeki imanına bağlı.

Allah büyüktür, vallahi namaza başladım işler güzel gitmeye başladı. Bak bundan 3-4 ay önce namaz kildigim zamanlarda mutlu idim. O zaman psikolojim bozuktu ilaç almayı bekliyordum. Gelmeden önce bir namaz kıldım kafam tertemiz oldu. Müslüman biri cevaplasın daha iyi olur ama vallahi öyle oldu.

Ne mutlu size, inancım dolayısıyla namaz kılsamda kafam tertemiz olmayacak fakat deistlikte bir ibadet olsaydı ve bir Tanrı olsaydı ona karşı sevgi duyabilseydim ibadetimi yerine getirince kafam tertemiz olurdu doğal olarak. "plasebo" denilen bir şey var sonuçta. Nasıl hissetmek isterseniz öyle hissedeceksiniz.

Hayır bende yok ama İstiklâl Marşı'nda tüylerim diken diken oluyor.
Veya İzmir Marşı duyduğumda ağlayasım geliyor.

Tekbir sesini duyunca gururlanmak yerine utanıyorum, ezan sesi de kulağımı ağrıtıyor çoğu zaman. Ezan bizim özümüzde yok ayrıca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…