Herhangi bir oyun açınca sistemde donma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hacidayiwafel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 125
  • Etiketler Etiketler
    donuyor

Hacidayiwafel

Başarılı
Herhangi bir oyun açınca rastgele bir şekilde bilgisayarım donuyor, ekranım donuyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Sadece kabloyu çekip takınca çalıştırıyorum ve sonuç aynı; bilgisayarım donduğunda klavyem de gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, klavye ve farenin de kilitlenmesi sistemin komple kendini korumaya aldığını gösteriyor. Bu genellikle ya bir donanımın kararsızlığından ya da elektriksel bir sıkıntıdan kaynaklanır.

İlk olarak BIOS’tan RAM EXPO/XMP ayarını kapatıp sistemi varsayılan hızda denemeni öneririm; eğer donma kesilirse sorun doğrudan RAM zamanlamalarından demektir. Sorun devam ederse RAM'leri tek tek takıp donanımsal bir arıza olup olmadığını test etmelisin.

Bunlarda sorun yoksa, eski driver kalıntıları Windows’u sapıttırabileceği için DDU ile ekran kartı sürücüsünü güvenli modda tamamen kazıyıp en güncelini sıfırdan kurmak en mantıklısı olur.

Eğer tüm bu adımlar işe yaramazsa; ekran kartı ve işlemci modelini, bir de güç kaynağının (PSU) kaç Watt olduğunu mutlaka belirtmen lazım. Çünkü yetersiz güç beslemesi veya kabloların yuvaya tam oturmaması sistemi aniden kitler ve PSU'yu korumaya alır. Kabloların temassızlık yapmadığından emin olman bu aşamada çok kritik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…