anaf

Başarılı
Yer
Sakarya
Hayırlı akşamlar. 2 defa bunun gibi konu açtım, ilk konuda çözememiştim sorunu, ikincisinde akım korumalı prizi başka prizle değiştirince düzelmişti. Son iki haftadır tekrar başladı bu sorun. Minidump dosyası atamıyorum maalesef, çünkü mavi ekranı verip hemen restartlıyor cihazı; %100 olmuyor, o yüzden de minidump atamıyorum.

Lütfen yardımcı olun, bilgisayarı düzelltip, satıp motor alacağım.

Mavi ekran kısa bir sürede kayboluyor ama hata kodu WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
Bu hatanın en sık karşılaşılan sebebi işlemciden kaynaklı oluyor. DMP de oluşmadığına göre, kritik ve ötesi bir problem var.

İşlemci de olur anakart da olur PSU da olur... Olur da olur... Çok kritik bir durum. Geçmiş olsun.

Sistem özellikleri neydi?

Ayrıca oyun girmeden evvel, minidump oluşturma ayarların doğru mu?
Olay Görüntüleyicisine düşüyor mu? En azından 0x... ile başlayan 4 adet parametre var onları görebilseydik iyi olurdu. Çöken sürücü kim onu da görürdük.

.

Dosya Ekleri

• 1790468297600.webp
    1790468297600.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 25
  • 1790468411018.webp
    1790468411018.webp
    57,5 KB · Görüntüleme: 24
Bu hatanın en sık karşılaşılan sebebi işlemciden kaynaklı oluyor. DMP de oluşmadığına göre, kritik ve ötesi bir problem var.

İşlemci de olur anakart da olur PSU da olur... Olur da olur... Çok kritik bir durum. Geçmiş olsun.

Sistem özellikleri neydi?

Ayrıca oyun girmeden evvel, minidump oluşturma ayarların doğru mu?
Olay görüntüleyicisine düşüyor mu? En azından 0x... ile başlayan 4 adet parametre var onları görebilseydik iyi olurdu. Çöken sürücü kim onu da görürdük.

i5 12400F.
RTX 2060 Super 8 GB.
32 GB DDR4 RAM.
500 GB M.2 SSD.

"WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" hatasını almaktayım.
Minidump oluşturma ayarlarım doğru fakat zaten ibre %100 olmadan resetleniyor cihaz. Önceden bunun hakkında konu açtım orada minidump vardı hata kodumda aynıydı isterseniz oradakini atayım belki işinize yarar.

@VENGEANCE ANGEL bakabilir misiniz hocam?

Dosya Ekleri

• 1790592150651.webp
    1790592150651.webp
    4,6 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
i5 12400F.
RTX 2060 Super 8 GB.
32 GB DDR4 RAM.
500 GB M.2 SSD.

"WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" hatasını almaktayım.
Minidump oluşturma ayarlarım doğru fakat zaten ibre %100 olmadan resetleniyor cihaz. Önceden bunun hakkında konu açtım orada minidump vardı hata kodumda aynıydı isterseniz oradakini atayım belki işinize yarar.

@VENGEANCE ANGEL bakabilir misiniz hocam?
Attığın BSOD 0x116 VIDEO_TDR_FAILURE. Yani ekran kartın mavi ekrana sebebiyet vermiş. Sebebi kim bilir ne?

Minidump'a göre yetersiz sistem kaynakları sebep olmuş görünüyor. (NTSTATUS:0xC000009A) Bu sürücü sorunu da olabilir, bozuk Windows dosyaları da olabilir, anakart da olabilir, PSU da olabilir... Olabilir de olabilir. Kısacası WHEA hatası ile aynı kod değil. WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR 0x124, VIDEO_TDR_FAILURE 0x116.

Senin yapacağın en güzel şey OCCT aslında.

Sırasıyla CPU, 3D ADAPTIVE, VRAM, POWER testlerini hiçbir ayarı ellemeden başlatacaksın. 10 dakikadan fazlasına gerek yok. Zaten elektriksel bir sorun varsa 0x124 patlayacaktır muhtemelen. Ya da kasa tamamen elektrik kesebilir, ekran donup kalabilir. Tek dikkat edeceğin şey, 95 derecenin üstünü görmemek olmalı. Baktın durmuyor, fişi çek ki yanmasın cihazın. :)

Ayrıca o WHEA hatalarının detaylarını alalım. Sen 'temizle' yapma tabi.

Son düzenleme:
Attığın BSoD 0x116 VIDEO_TDR_FAILURE. Yani ekran kartın mavi ekrana sebebiyet vermiş. Sebebi kim bilir ne?

Minidump'a göre yetersiz sistem kaynakları sebep olmuş görünüyor. (ntstatus: 0xc000009a) bu sürücü sorunu da olabilir, bozuk Windows dosyaları da olabilir, anakart da olabilir, PSU da olabilir... Olabilir de olabilir. Kısacası whea hatası ile aynı kod değil. WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR 0x124, VIDEO_TDR_FAILURE 0x116.

Senin yapacağın en güzel şey OCCT aslında.

Sırasıyla CPU, 3D adaptıve, VRAM, Power testlerini hiçbir ayarı ellemeden başlatacaksın. 10 dakikadan fazlasına gerek yok. Zaten elektriksel bir sorun varsa 0x124 patlayacaktır muhtemelen. Ya da kasa tamamen elektrik kesebilir, ekran donup kalabilir. Tek dikkat edeceğin şey, 95 derecenin üstünü görmemek olmalı. Baktın durmuyor, fişi çek ki yanmasın cihazın. :)

Ayrıca o whea hatalarının detaylarını alalım. Sen 'temizle' yapma tabii.

Tamamdır test yapacağım fakat nereden ve nasıl yapmalıyım. Not: OCCT'yi indirdim testi yapacağım şimdi.

Testleri kaç dakika yapayım? @VENGEANCE ANGEL

CPU: Temiz
3D Adaptive: Temiz
VRAM: Temiz
Power: Temiz

Memory: Temiz

Storage: Temiz

Son düzenleme: