erayisteya

Uzman
Arkadaşlar merhaba, şu soru aklıma takıldı. Şimdi yüksek voltaj sebebi ile bilgisayarımız zarar gördü ya da format atarken elektrik gitti, burada suç kimde? Bina yönetiminde mi yoksa elektriği veren şirkette mi?

Arkadaşlar merhaba, şu soru aklıma takıldı. Şimdi yüksek voltaj sebebi ile bilgisayarımız zarar gördü ya da format atarken elektrik gitti, burada suç kimde? Bina yönetiminde mi yoksa elektriği veren şirkette mi?
İyi bir AVUKAT bulup sormak lazım. Kalbimize göre değil Türkiye'ye göre pozisyon almamız lazım. Üzücü ama gerçek bu. Eğer Yargıtay benzer bir durumda sizi suçlu bulduysa daha doğrusu sorumluları akladıysa yapacak fazla bir şey yok.

Mal verilen hizmetin hatalı olmasından dolayı bozulduysa suç doğal olarak elektrik dağıtım şirketinindir. Hatırlatmakta fayda var, bina elektrik iç tesisat yönetmeliğine uygun değilse (mesela topraklama hattının olmaması, nötrleme kullanılması, kısa devre sigortası gibi yapıların bulunmaması ya da iletken kesitinin yetersiz olması) davalı şirket bunu gerekçe gösterip ödeme itirazında bulunabilir, böyle bir durumu yaşamamak için iyi bir tesisat sistemine ihtiyaç duymak gerekir.

Son düzenleme:
Planlı bakım, kesinti tarih ve saatlerini sitelerinde yazıyorlar.

Plansız arızalar? 2 hafta önce tam 10 saat bakım yaptılar tüm il ilçe köylerin elektriğini 10 saat kestiler 2 gün önce 16.00 da çat diye elektrik gitti aradım arıza var 17.50 de gelecek dediler sonra saati ileri attılar 18.50 de geldi. Bu durumda arıza yaşasam ne olacaktı?

Plansız arızalar? 2 hafta önce tam 10 saat bakım yaptılar tüm il ilçe köylerin elektriğini 10 saat kestiler 2 gün önce 16.00 da çat diye elektrik gitti aradım arıza var 17.50 de gelecek dediler sonra saati ileri attılar 18.50 de geldi. Bu durumda arıza yaşasam ne olacaktı?
Adı üstünde arıza, kim bilebilir?

Benim o mesajı yazmamdaki sebep; mesela BIOS güncellemesi yapacaksın, gir siteye bak, kesinti var mı yok mu? Arıza olursa, artık o senin şansına kalmış.

Kim sorumludur konusuna girmiyorum. Hukuki bilgim yok.

"Burası Türkiye" diye bir deyim var, yani hiç kafanı yorma kimseye bir şey olmaz, uğraştığınla kalırsın ve paşa paşa bozulan neyse alırsın, ya da komple sistem.

Evet işte benim sürekli yaşadığımda plansız arızalar, bilgisayar güncellemesi format falan hiçbir işlemi öğlenleri yapamiyorum elektrik gider korkusu ile.