Hu tao 41

Üstün
Makaleler
1
Yer
Teyvat
Herkese iyi akşamlar dostlar. 40'a lok voltaj koruma rölesi lazım. Trendyol'da gezinirken Tenze markasının 2 tane voltaj koruma rölesini buldum, hem de bayağı bir indirim yapmışlar. Sizce alır mıyım? Genelde ABB Schneider gibi markalardan yanayım ama o tarz büyük firmaların ya üretmiyor ya da TR'de yok. O yüzden bu marka dikkatimi çekti, hem de indirimde. Normalde Entes alacaktım.

1. https://ty.gl/nie7wv3ya1qgd

2. https://ty.gl/spnyueuuj9pej

Fason üretim olabilir, Türkiye'de mi üretiyorlar bilmiyorum ama araştırırsanız çok benzer Çinli versiyonlarını da bulursunuz. Güvenilirliği hakkında fikrim yok ama pek sağlam durmuyor.

Staj yaptığım firmada iki marka da kullanılıyor. Tense, Entes'ten daha iyi diye biliyorum.
Yerli sanırım hocam, Tense'de Enetes gibi yerli 1600 TL'lik olanda her özellik var. En azından Çinli Tomzn'dan daha kaliteli ve yerli olduğu için daha iyi olabileceğini düşünüyorum. ABB otomatlarımın yanına da fason, her yerde gördüğüm Tomzn gibi ne olduğu belli olmayan marka da koymam yani. :)

Yerli sanırım hocam, Tense'de Enetes gibi yerli 1600 TL'lik olanda her özellik var. En azından Çinli Tomzn'dan daha kaliteli ve yerli olduğu için daha iyi olabileceğini düşünüyorum. ABB otomatlarımın yanına da fason, her yerde gördüğüm Tomzn gibi ne olduğu belli olmayan marka da koymam yani. :)
Tomzn'a güvenmiyorsunuz ama Tense'ye güveniyorsunuz gibi duruyor. Bana kalırsa ikisi de fason ürün. Neden böyle düşündünüz?

Ben bunların fason üretim olduğunu düşünüyorum ama sorunları da yok gibi. Mesela entes ve Tense'nin zaman rölelerinde bir model birebir aynı. 2 markayı da kullandık, şu an 3 fazlı yağlama motorlarında dijital diye Entes'den devam ediyoruz.

Tomzn'a güvenmiyorsunuz ama Tense'ye güveniyorsunuz gibi duruyor. Bana kalırsa ikisi de fason ürün. Neden böyle düşündünüz?
Neden mi hocam? Tomzn Çin malı, çok bilinmeyen bir marka. Ben bile 1 kere görmedim. Entes ile panolarda çok kullanıyoruz. Faz koruma röleleri, zaman röleleri/astronomik zaman röleleri olsun, gayret iyi markalar ve araştırdım. Entes, 80'lerden beri piyasada olan yerli iyi bir marka. Tense'de çok daha sonra gelen malzeme kalitelerinin aynı seviyeye yakın olduğunu duydum. Ben sorarsanız Tomzn takmaktansa Tense marka cihaz takmak daha iyi olur. Evet, tabii ben de ABB, Schneider istiyorum ama markalar üretmiyor ya da Türkiye'de yok. Yanı ve sadece bununla da kalmıyor, Entes ve Tense AR-GE bir markalardır; Tomzn ise üzerine Tomzn diye yazmışlar, internette piyasada gezen Çin malı bir marka. Yapay zekaya sordum, Tomzn'ı bile farklı fabrika üretiyor, bunu dedi. TOMZN, Çin merkezli Zhejiang Tongzheng Electric Co., Ltd. Bu fabrikada OEM no name ürünler yapan bir fabrika imiş.

Dediklerim ne kadar doğru ve yanlış bilmem ama araştırdıklarımdan bunları çıkardım.

Neden mi hocam? Tomzn Çin malı, çok bilinmeyen bir marka. Ben bile 1 kere görmedim. Entes ile panolarda çok kullanıyoruz.

Entes'de Çin'de üretilmiyor mu? Mcb 25 rölesinde hatırladığım kadarıyla kutuda made in China yazıyordu. Ya kötü bir marka değil bu arada bizde kullanıyoruz kötülemek amaçlı demedim ama aklıma direk bu geldi.

Entes'de Çin'de üretilmiyor mu? Mcb 25 rölesinde hatırladığım kadarıyla kutuda made in China yazıyordu. Ya kötü bir marka değil bu arada bizde kullanıyoruz kötülemek amaçlı demedim ama aklıma direk bu geldi.
Vala hocam, ben de dikkat etmedim "made in China" mı "Turkey" mi yazıyordu diye ama İnternete baktığımda Türkiye'de üretim yapıldığı yazıyordu yani