Yer
ALANYA
Bu ülkede herkes “emek” diye ağzına ne gelirse söylüyor. İki satır kitap özetleyip “ben düşünce insanıyım” diye gezen var. Midjourney’den görsel çıkarıp “ben sanatçıyım” diye böbürleniyorlar. YouTube’a iki motivasyon videosu koyan “ben içerik üreticisiyim” diye kasılıyor. Twitter’da iki kelime küfür eden kendine “muhalif” etiketi yapıştırıyor. Çat pat İngilizce konuşan “ben dil eğitmeniyim” diye ortalıkta dolaşıyor.

Spotify’a loop beat atan prodüktör kesiliyor. Instagram’da kahvaltı tabağı paylaşan “lifestyle blogger” oluyor. Kriptoya 50 lira yatıran “yatırımcıyım” diye hava atıyor. OnlyFans açan profesyonel hizmet verdiğini söylüyor. TikTok’ta dudak büzüp dans eden “ben emek veriyorum” diye ağlıyor.

Autotune’a üç kelime gömüp şarkıcı olan var. Twitch’te bağıra çağıra oyun oynayan kendine “yayıncı” diyor. LoL’de sabahlayan “ben gamer olarak çalışıyorum” diye iddia ediyor. Kahve fotoğrafını filtreyle süsleyen içerik üreticisi kesiliyor. Photoshop’ta kafasına boynuz takan dijital sanatçı oluyor. Üç paragraf yazan kendini yazar sanıyor.

Telegram’da hazır PDF satan “girişimcilik kasıyor”. Instagram’da markasız tişört giyen “ben moda ikonu oldum” diye övünüyor. Telefonla üç kare çeken “fotoğrafçıyım” diye kasılıyor. TikTok’ta iki hareketle egzersiz gösteren “spor hocası” kesiliyor. Tarot kartı karıştıran “ben spiritüel danışmanım” diyor. Köpeğini videoya çeken “ben hayvan içerik üreticisiyim” diye havalanıyor.

İki dakika sohbet kaydedip Spotify’a atan “ben podcastçiyim” diyor. Başkasının sözünü alıntılayan düşünür kesiliyor. Yemek tarifi okuyan “ben şefim” diye geziniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılıyorum. Benim lisemde bir çocuk vardı. TikTok'tan Nihal Atsız, Cengiz Han editleri izleyip kendini tarih bilen biri sanardı. Hep o çocuğu dövmek istemiştim.

Katılıyorum. Benim lisemde bir çocuk vardı. TikTok'tan Nihal Atsız, Cengiz Han editleri izleyip kendini tarih bilen biri sanardı. Hep o çocuğu dövmek istemiştim.

Bunun bir de mafya dizisi izleyip öyle davranan versiyonları var. Hem de bayağı fazlalar bence, bu çocuk onların yanında yine tahammül edilebilir.

Bunlar insanların kendine kimlik edinme istekleri, bir insan kendi ile ilgili ne kadar hava atıyorsa o kadar hiçtir, bunu hayatın içinden geçmiş uyanık insanlar hemen anlarlar. Bu insanların ucuzluğudur, bunlara inananlar zaten ya çoluk çocuk ya da enayidir. Ayrıca sosyal medya Instagram zaten maske takan boş insanların yeridir, insan Instagram vs. gibi yerlerde ne kadar hava atıyorsa genelde normal yaşamı o kadar problemli oluyor gördüğüm. Yani hayattaki her cacığını sosyal medyada paylaşan insanlar, sosyal medyadan hava atan insanlar zaten genelde mutlu insanlar olmuyorlar.