Instagram Hesabı izinsiz paylaşım yapıyor ve olağan dışı davranış uyarısı veriyor

Merhaba arkadaşlar,

Birkaç gündür Instagram hesabımla ilgili garip bir sorun yaşıyorum. Gece saatlerinde, benim tarafımdan yapılmadığı halde hesabımdan gönderi ve hikâye paylaşımları yapılıyor.

İlk başta hesabımın şifresinin ele geçirildiğini düşündüm. Şifremi değiştirdim ve hesabımda iki faktörlü kimlik doğrulama zaten aktifti. Buna rağmen olay tekrarlandı.

Daha sonra Instagram'daki “giriş yaptığın yerler” bölümünü kontrol ettim. Ancak izinsiz işlemlerin yapıldığı saatlerde hesabıma giren tanımadığım bir cihaz veya konum görünmüyor.

Son olaydan sonra Instagram hesabımı güvenlik nedeniyle kilitledi ve “olağan dışı davranışlar tespit ettik” uyarısı verdi.

Bunun üzerine:
Instagram şifremi değiştirdim.
E-posta hesabımın şifresini değiştirdim.
Diğer ilgili hesapların şifrelerini de değiştirdim.
2FA'yı kontrol ettim.
Instagram'daki bağlı uygulamaları/3. parti erişimleri kontrol ettim.
Tanımadığım bir erişim göremedim.

Ayrıca Instagram hesabıma bağlı Threads hesabında “içeriğe ulaşılamıyor” hatası almaya başladım ve Threads profilimi silmeye çalıştığımda da işlem gerçekleşmiyor.

En garip nokta, olayların özellikle gece saatlerinde gerçekleşmesi ve giriş bilgilerinde herhangi bir yabancı oturum görünmemesi.

Sizce bu durum nasıl gerçekleşiyor olabilir? Aktif bir oturum/token, bağlı meta hesabı, üçüncü parti uygulama veya başka bir erişim yöntemi söz konusu olabilir mi?

Hesabımı şu an güvenlik amacıyla dondurdum. Farklı bir çözüm veya kontrol etmem gereken başka bir yer varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…