Merhaba.
Instagram'da eski hesabım kapandığı için yeni hesap açtım ve bu hesapla telefona 1 hafta sonra giriyorum. Telefonda Chrome'dan girdim fakat uygulamadan girmeye çalışınca diğer cihazda şüpheli giriş uyarısı diyor ve zorla şifre değiştirtiyor. Değiştirsem bile tekrar girince yine aynı hatayı alıyorum.
Ne yapabilirim?
1.
Şifre Yenileme:
- Instagram şifre değişikliği yapmak için "Şifremi Unuttum?" seçeneğini kullanarak yeni bir şifre oluşturun.
- Yeni şifreyi hem web tarayıcısı hem de uygulama için güncelleyebilirsiniz.
2.
Giriş Denemelerini Sıfırlayın:
- Hesabınızı bir süre boyunca (örneğin, 24 saat) kullanmamayı deneyin. Bazen, geçici olarak bu tür güvenlik önlemleri alınabilir.
3.
Tarayıcı ve Uygulama Güncellemeleri:
- Hem Chrome tarayıcınızın hem de Instagram uygulamanızın en güncel sürümde olup olmadığını kontrol edin ve güncellemeleri gerçekleştirin.
4.
Farklı Cihazdan Giriş Deneyin:
- Farklı bir cihaz veya bilgisayar kullanarak Instagram hesabınıza giriş yapmayı deneyin.
- Girdiğiniz cihazların IP adresleri farklı olmalı. Bu, hesabınıza daha önce giriş yapan cihazlardan farklılık yaratır.
5.
Hesap Güvenliğini Kontrol Edin:
- Instagram hesabınıza giriş yaptıysanız, güvenlik ayarlarını kontrol edin. İki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirin.
- Şüpheli aktiviteleri kontrol edin ve bildiğinizden başka hiç kimseye hesabınızı vermediğinizden emin olun.
6.
Destek ile İletişime Geçin:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Instagram destek ile iletişime geçin. Hesabınızı geri kazanmak için gerekli olan bilgileri onlara sağlayın.
7.
Tarayıcı ve Uygulama Temizleme:
- Tarayıcı geçmişinizi ve önbelleğinizi temizleyin.
- Instagram uygulaması için veri ve önbelleği temizlemeyi deneyin (telefon ayarlarınızdan).
8.
VPN Kullanımı:
- Eğer farklı bir bölgeden giriş yapıyorsanız, o bölgeye ait bir VPN hizmeti kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu, IP adresinizi değiştirerek sekteyi aşmanıza yardımcı olabilir.
Her adımı dikkatlice uygulayın. Eğer sorun devam ederse, başka bir çözüm yolu araştırabiliriz.