Hiroo
Uzman
Tek tıkla nick geçmişini silebiliyorsunuz haberiniz olsun.Hayır değilim. İnsanlar tarafından yanlış anlaşılmak istemezdim.
Tek tıkla nick geçmişini silebiliyorsunuz haberiniz olsun.Hayır değilim. İnsanlar tarafından yanlış anlaşılmak istemezdim.
Satılan hesapları geri almak çok basit. Hesabın içinde değerli pazar eşyaları olmadığı sürece para etmez. Size 300 - 400TL teklif eden kişi ya sizinle dalga geçmiş ya da hiç anlamayan birisi. Bu hesaba verilecek olan para her an gidebilecek bir para. Böyle hesaplar para etmez. İçinde güzel para eden item olsa, itemlerin ederinin toplamından %30 zararla falan satılabilir belki ama sadece oyun olan bir hesaba kimse dediğiniz paraları vermez.
Yok bir anime fanıydı, yaşından emin değilim sormadım da ama anlıyordu verdiği fiyattan anladığını anladım zaten. İçinde bulunan Naruto oyunu gereksiz bir zamlanma yapmıştı dolar öncesi adamda zamsız fiyatını verdi gibi bir durum. Hem hesabı alacak, hem oyunu hem de kendisi de hesap açma derdinden kurtulacaktı muhtemelen ama hayatta satamazdım çünkü ismim ve soyadım var. Öyle 300 400 TL'de harcamamıştım daha fazla harcamıştım sanırım. Sadece dinledim yani öyle sonra vermem deyince adamın rengi değişti.Size 300 - 400TL teklif eden kişi ya sizinle dalga geçmiş ya da hiç anlamayan birisi.
İlk mesajı anlayamadım fakat ne olursa olsun, isterseniz hesaba 10 bin TL harcamış olun, envanterinde 3 dolarlık ürün varsa hesabın ederi 5 dolardan fazla değildir. Kimse oyun için hesaba para vermez, onun yerine gider 50 TL ye 3 tane oyun barındıran paylaşımlı hesap alır.Dediklerinize katılıyorum, yan hesap olduğunu o günlerde nasılsa bir şekil ismine mi? Ya da açıklamasına mı? Ne eklemiştim hesabın. Satma gibi bir niyetim yoktu yatırım yaptım işte kendimce. Zaten 20 oyun değil 8 adetçik oyun var mış. Arkadaş eklemesini açıp bırakmışım sanırım. Adamı sonra iki hesabımdan da engellemek zorunda kaldım, satmadığım için, zorla hesap almaya çalışıyordu satmadığım için azarlandım, şu an engelli listesinde vardır kendisi hatta. Zorla pazarlık yapıyordu bende hatta benim aklımdaki rakamı falan sordu. Açıkçası adamın gözünden baktığımda adamda haklı çok temiz, ismi güzel o değişemeyen sadece kendi gördüğüm isimden bahsediyorum, benim ana hesabım yıllar önce olduğundan çoluk çocuğun koyduğu komik bir ismi var değiştirilmiyor ve sadece kendim görüyorum ama o hesap baya temiz. Adım ve soyadım var düz klasik bir hesap. İçindeki oyunlarda öyle pahalı oyunlar değil ama o zaman 300 TL'ye satsam ki geri de almazdım çok kârlı bir alışverişmiş adam için onu düşünüyorum. Satmadığım için pişman olmadım şahsen.
Olaydan sonra hesap gizlendi bu arada yani gizledim. Sapığımın olmasını istemedim şahsen.
Yok bir anime fanıydı, yaşından emin değilim sormadım da ama anlıyordu verdiği fiyattan anladığını anladım zaten. İçinde bulunan Naruto oyunu gereksiz bir zamlanma yapmıştı dolar öncesi adamda zamsız fiyatını verdi gibi bir durum. Hem hesabı alacak, hem oyunu hem de kendisi de hesap açma derdinden kurtulacaktı muhtemelen ama hayatta satamazdım çünkü ismim ve soyadım var. Öyle 300 400 TL'de harcamamıştım daha fazla harcamıştım sanırım.
Yani bende böyle düşünüyordum da gelip sapık gibi almaya çalışanı anlatmaya çalıştım size o mesajda ama anlamamışsınız. Diğer arkadaşların dediği gibi faturayla adres bilgileriyle falan destek ile çok rahat tekrar geri alabiliyorsunuz. O yüzden satmaya karşıyım yalan yok ama hani satma amacım olmamasına rağmen gelip satın almaya çalışan vardı o çok garip.İlk mesajı anlayamadım fakat ne olursa olsun, isterseniz hesaba 10 bin TL harcamış olun, envanterinde 3 dolarlık ürün varsa hesabın ederi 5 dolardan fazla değildir. Kimse oyun için hesaba para vermez, onun yerine gider 50 TL ye 3 tane oyun barındıran paylaşımlı hesap alır.

O zamanlar paylaşımlı hesap pek yaygın değildi ondan eminim, ondan sonra Naruto oyununu veya oyunlarını spesifik olarak ortak hesap ile satan var mıdır ? Bilmiyorum tek tek almışım hesaba da bir de adamı net hatırlamıyorum arkadaşımın arkadaşı mı ? Hesabımı nerden bulmuştu emin değilim mesela. Tek emin olduğum şey itemsatış gibi sitelere falan veya hiç bir yere ilan koymamıştım rastgele istek alıp bu satılma muhabbeti gelmişti başıma. Ama o adamı satış yaptığıma nasıl inandırdım o kısmı bilmiyorum. Unuttum şahsen tek bildiğim şey bir de o günlerden Steam'in gelecekte dolara geçeceğini tahmin edip hesap açmaya kalkmam olmuştu zaten öyle de oldu. Tahmini ben 2 3 yıl önceden yaptım zira o zamanlarda Türkiye ekonomisi böyle şöyle olacak diyen kriz tahmincileri coşmuştu bende en kötü senaryolara odaklanmıştım. Yani ben oyunları toplam hesapla beraber 100 200 TL'ye hal ettim belki ama zamlar yanına 1 sıfır daha rahat koymuştur. Oyun toplam adamın vereceği, 3 4 katı fiyata çıktı belki ama ben kâr bile ediyorum o hesapta 100 TL kadar onu da hatırlıyorum sanki çünkü 8 adet oyun yoktu o zamanlar 4 adet falandır sonradan ekleme var hesapta. (parayı vereceğinden emin değilim zaten o ayrı konu)onun yerine gider 50 TL ye 3 tane oyun barındıran paylaşımlı hesap alır.
İsmini görünce koptum ahujsdjıajdıa bence satamazsın.Satmak istiyorum hesabımı, sizce kaç para eder?
![]()
Steam Community :: Hiroo
Sessiz Tepe'nin sefiri... Owner of batmanarkham.tr instagram page My Backloggdsteamcommunity.com
CS'de 5 rozetim var.
Ya açıkçası çok mesaj yazdım biliyorum ama adam aynı oyunları alsa şu an hesap açıp 900 TL falan rahat harcayacak onu biliyorum. Alabilseydi ben 100 TL kazanmış olacaktım o da %100 kâr ediyor gibi görünüyor bu senaryoda yalan yok. Yani gözü açıkmış, fakat dediğim gibi satma amacım asla olmadı.İlk mesajı anlayamadım fakat ne olursa olsun, isterseniz hesaba 10 bin TL harcamış olun, envanterinde 3 dolarlık ürün varsa hesabın ederi 5 dolardan fazla değildir. Kimse oyun için hesaba para vermez, onun yerine gider 50 TL ye 3 tane oyun barındıran paylaşımlı hesap alır.