KingDeViL

Uzman
Makaleler
1
Dün gece Instagram hesabıma giriş yapılmış. Hikaye, paylaşım ve özel mesaj olarak herkese aşağıdaki Elon Musk ile ilgili gönderiyi paylaşmışlar. Aynı zamanda hesabım gizliden açık hale getirilmiş. Hesap hareketlerine baktığımda Kanada’dan giriş yapılmış.

Biraz araştırdığıma göre sanırım bilgisayara virüs bulaşıp çerezlerden şifremi bulmuş. Lisanslı Kaspersky kullanmama rağmen bu nasıl oldu, anlamadım. Şifremi değiştirdim ama illa format atmak mı gerekir?

1761303230274.webp

1761303260764.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kullanmadığım hesaptan çıplak kız ve değişik insanlar paylaşılmıştı. Şifre değiş.
Değiştirdim ama Şikayetvar sitesinde şifre değiştirenlerde yine tekrarlamış olay. Az önce mailime “şüpheli işlem” diye mesaj geldi. Bunun şifresini de değiştirdim, bakalım.

1761303829236.webp

Değiştirdim ama şikayetvar sitesinde şifre değiştirenlerde yine tekrarlamış olay. Az önce mailime şüpheli işlem diye mesaj geldi. Bunun şifreyi de değiştirdim bakalım.
Eki Görüntüle 195318
Bilgisayarına veya telefonuna virüs yüklemiş olabilirsin. Büyük ihtimalle şifre ile değil çerezlerdeki verilerin ile yapıyorlar bunları. Çerezlerindeki anahtarı alırlarsa şifreye ihtiyaçları kalmıyor. Bilgisayar için Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yap ve virüsleri temizle. Android için de bitdefender veya eset kullanabilirsin.

Burada birkaç yanlış bilgiye açıklık getirmek istiyorum.

Konu sahibinin şifresini bilmiyorlar. Tabii ki konu sahibi acilen şifresini değiştirsin ve açık değilse 2FA açsın. Ama şifresi sayesinde hacklenmedi.

Tarayıcıdaki mevcut girili session'ı direkt çaldılar. Yani hiçbir şifre el değiştirmedi. Şifrenizi halen kimse bilmiyor.

Her yerden çıkış gerçekliştirin. Tarayıcıyı komle temizleyin. Bütün çerez, cache ve geçmişi silin. Ctrl+Shift+Del ile.

Ardından başka bir cihazda temiz bir tarayıcıda bütün şifreleriniz değiştirin ve 2FA açın. KeePassXC, Bitwarden gibi password manager kullanmaya başlayın.

Eski cihazınında Microsoft Defender veya benzeri bir anti-virüs taraması yapmakta fayda var. En kötü maalesef format atmanız gerekebilir.

Teşekkürler arkadaşlar. Şu an hem Kaspersky hem ESET ile tarama yapıyorum. Bilgisayara oyunda hile yapmak için trainer indirmiştim. Büyük ihtimal ondan bulaştı. Sıvı soğutma fanları anlık hızlanmıştı oradan şüphelenmiştim zaten. Bugün cenazem var şu an kafam yerinde değil. 2 faktörlü doğrulamayı kontrol edeyim. Instagram bayağıdır kullanmıyorum bayağı değişmiş. Hesaba nereden girildiğini bulmam 35-40 dk sürdü. Çok karışık.

Teşekkürler arkadaşlar. Şu an hem Kaspersky hem ESET ile tarama yapıyorum. Bilgisayara oyunda hile yapmak için trainer indirmiştim. Büyük ihtimal ondan bulaştı. Sıvı soğutma fanları anlık hızlanmıştı oradan şüphelenmiştim zaten. Bugün cenazem var şu an kafam yerinde değil. 2 faktörlü doğrulamayı kontrol edeyim. Instagram bayağıdır kullanmıyorum bayağı değişmiş. Hesaba nereden girildiğini bulmam 35-40 dk sürdü. Çok karışık.

Halledebildin mi? Ben de şu an aynı şeyi yaşıyorum, yardım edebilir misin?

Dün gece Instagram hesabıma giriş yapılmış. Hikaye, paylaşım ve özel mesaj olarak herkese aşağıdaki Elon Musk ile ilgili gönderiyi paylaşmışlar. Aynı zamanda hesabım gizliden açık hale getirilmiş. Hesap hareketlerine baktığımda Kanada'dan giriş yapılmış.

Biraz araştırdığıma göre sanırım bilgisayara virüs bulaşıp çerezlerden şifremi bulmuş. Lisanslı Kaspersky kullanmama rağmen bu nasıl oldu, anlamadım. Şifremi değiştirdim ama illa format atmak mı gerekir?

Eki Görüntüle 195316
Eki Görüntüle 195317

Ben de aynı sorunu yaşıyorum siz halledebildiniz mi ve yardım edebilir misiniz?

Halledebildin mi? Ben de şu an aynı şeyi yaşıyorum, yardım edebilir misin?

Ben de aynı sorunu yaşıyorum siz halledebildiniz mi ve yardım edebilir misiniz?
Bilgisayardan intagrama girmiyorum artık. Şifremi değiştirdim. Bilgisayarın çerezlerine ulaşan bir trojan sayesinde yapıyorlarmış. Bende oyunlarda hile yapmak için trainer kullanıyorum. Onlardan bulaştı büyük ihtimal. Sende şifreni değiştir. Bilgisayardan girme.